U Desiniću, povodom nadolazećih predsjedničkih izbora, održan sastanak županijskog vodstva HDZ–a te članova općinskih i gradskih odbora stranke u Desiniću, Tuhlju i Pregradi

“Zajedničkim radom i apsolutnim angažmanom svakog člana, zagorski HDZ može doprinijeti ukupnoj pobjedi Kolinde Grabar – Kitarović”

Objavljeno: 24.10.2019. zagorjeinternational

U cilju maksimalne pripreme lokalnih organizacija i članova stranke za predstojeće predsjedničke izbore, u Desiniću je u srijedu održan zajednički sastanak županijskog vodstva HDZ-a, predvođenog predsjednikom Županijske organizacije Žarkom Tušekom, te članova općinskih i gradskih odbora stranke u Desiniću, Tuhlju i Pregradi.
Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji, Tušek je naglasio da su ključni ekonomski pokazatelji pozitivni i ohrabrujući, od makroekonomije, provođenja porezne reforme, smanjenja nezaposlenosti do kontinuiranog rasta plaća u mandatu ove Vlade. Posebno je naglasio veliki iskorak u provođenja brojnih projekata, odnosno, u povlačenju sredstava fondova Europske unije, te istaknuo mjeru 7.4.1., zahvaljujući kojoj će se izgraditi veliki broj vrtića širom Hrvatske, pa tako i u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Eu fondovi

– Sve jedinice lokalne i regionalne samouprave koje su bile spremne, dobile su projekt i sredstva za izgradnju vrtića. Ovu Vladu ne zanima tko je na vlasti, već projekte dobivaju one općine i gradovi koji su spremni i koji znaju pripremiti projekte. Mi nismo kao bivša vlada Zorana Milanovića, u čije vrijeme neke općine nisu s nacionalne razine dobile ni tisuću kuna – kazao je Tušek dodajući kako gotovo da i nema općine ili grada u KZŽ u kojem se ne provodi neki od projekata, za što su sredstva osigurana s nacionalne razine, odnosno, preko EU fondova.
Posebna tema sastanka bili su nadolazeći predsjednički izbori.
– Svi zajedno moramo napraviti sve za još jedan mandat Kolinde Grabar – Kitarović na mjestu predsjednice – naglasio je Tušek, ističući kako je Grabar – Kitarović u svom radu u ovom mandatu napravila veliki iskorak i doprinijela većem ugledu Hrvatske na međunarodnom planu. Da pokaže koliko joj je stalo do svih dijelova Hrvatske, podsjetio je Tušek, svoj je ured izmjestila u gotovo sve dijelove Lijepe Naše, pa tako i u Hrvatsko zagorje u siječnju prošle godine.

Predizborna kampanja

– Svi ovi uspjesi u dosadašnjem dijelu mandata Grabar – Kitarović i vrijednosti koje ona predstavlja, daju nam za pravo da možemo izaći pred građane Hrvatske i Hrvatskog zagorja i reći da Hrvatska demokratska zajednica ima najbolju kandidatkinju za novi mandat na mjestu predsjednice i da s pravom možemo očekivati još jednu izbornu pobjedu – najavio je Tušek.
Okupljeni članovi organizacija iz Desinića, Tuhlja i Pregrade upoznati su i s programom predizborne kampanje. Čelni ljudi općinskih organizacija Desinić i Tuhelj, Dražen Šurbek i Martin Turčin, te predsjednik Gradske organizacije Pregrada Željko Kamenski, složili su se s time da zajedničkim radom i apsolutnim angažmanom svakog člana, zagorski HDZ može postići odličan politički rezultat koji će doprinijeti ukupnoj pobjedi Kolinde Grabar – Kitarović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba