Učenici Srednje škole Zabok mađu najmlađim, ali najuspješnijim sudionicima međunarodnog natjecanja u Bratislavi

Osvojili druga mjesta u postavljanju svečanog stola i flambiranju te treća mjesta u posluživanju svečanog objeda i kuhanju

Objavljeno: 24.10.2019. JM

Učenici Srednje škole Zabok sudjelovali su na jubilarnom 15. međunarodnom natjecanju “Return to traditions – Bratislava 2019“, koje je održano od 14. do 18. listopada. Natjecanje tradicionalno organizira Stredna odborna škola hotelových služieb a obchodu iz Bratislave, a zabočki učenici Lovro Knapić, Marijana Županić, Tin Škrlin – Batina i Mattea Žigante u pratnji svojih mentora Ivana Đurkina – Benkotića i Stjepana Gmajničkog, tijekom petodnevnog su boravka u Bratislavi imali priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja, upoznati se s tradicionalnom kuhinjom europskih zemalja, ali i pokazati znanje engleskog jezika, koji je bio službeni jezik natjecanja.

Boje Hrvatske

Osim učenika Srednje škole Zabok, koji su s ponosom predstavljali boje Hrvatske, na natjecanju su sudjelovale ekipe iz zemlje domaćina Slovačke, zatim Češke, Poljske, Gruzije i Latvije. Zabočki srednjoškolci na ovom su natjecanju bili među najmlađim ekipama, ali isto tako i i među najuspješnijima, osvojivši brojne nagrade.

Četiri slijeda

Tako su u kategoriji postavljanja svečanog stola, pod mentorstvom Stjepana Gmajničkog, Tin Škrlin – Batina i Mattea Žigante osvojili drugo mjesto, te u kategoriji posluživanja svečanog objeda treće mjesto. U kategoriji flambiranja, drugo mjesto pripalo je Marijani Županić i njenom mentoru Ivanu Đurkinu – Benkotiću, dok su treće mjesto u kategoriji kuhanje – priprema svečanog objeda od četiri slijeda, osvojili Lovro Knapić i Marijana Županić, također pod mentorstvom Ivana Đurkina – Benkotića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba