Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova, za sudjelovanje u programu čija je svrha educiranje djece i roditelja o važnosti konzumiranja meda

PRVAŠIĆIMA I OVE GODINE MED U NACIONALNOJ STAKLENCI: Za školski medni dan osigurano 1,1 milijuna kuna

Objavljeno: 07.09.2019. IB

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu.

Do 1. listopada

Predmet javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mililitara, a pravo sudjelovanja imaju osnivači školskih ustanova – Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe. Pozivom je osigurano 1,1 milijun kuna za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola.
Program će se provoditi na čitavom teritoriju Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola 9. prosinca, povodom obilježavanja sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u svrhu promocije meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku, povećanja unosa meda u prehrani djece, podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane i educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.
Javni poziv otvoren je do 1. listopada.

Med s hrvatskih pašnjaka

Svrha programa školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu. Potreba za Programom proizlazi također iz činjenice da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani. U 2018. godini u programu je sudjelovalo 826 osnovnih škola s 36.342 učenika prvih razreda kojima je podijeljen med od 190 pčelara.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter