Sudionici moraju zadovoljavati određene kriterije, skupine berača se ocjenjuju, a osigurane su i nagrade za najbolje

“BRANJE GROJZDJA” U PREGRADI: Do 10. rujna otvorene prijave za sudjelovanje u povorci beračica i berača

Objavljeno: 04.09.2019. JJ

Pozivaju se Pregračanke i Pregračani, ali i svi ostali koji žele sudjelovati na središnjoj svečanosti manifestacije “Branje grojzdja”, povorci beračica i berača, koja će se održati 29. rujna, da prijave svoje sudjelovanje na [email protected] ili na broj 098/659 – 177, do 10. rujna 2019. Prijaviti se mogu konjske zaprege te skupine beračica i berača.

Drvena oprema

Među kriterijima koje moraju ispunjavati konjske zaprege, stoji kako konji i kola moraju biti uredni, kola moraju biti opremljena isključivo drvenom opremom za branje i preradu grojzdja (škaf, lakomica, brenta, lagef, drepša i sl.), vozač kola i berači na kolima moraju biti obučeni u tradicijsku odjeću i obuću, berači na kolima moraju imati sa sobom tradicijsku hranu i piće, s time da hrana mora biti u košarama, cekerima (logožarima), zamotana u platnene salvete (tradicijske), stavljena u zemljane posude (zdjele i sl.), a piće mora biti u flaši ili demižonki.
Skupine berača moraju biti obučene u tradicijsku odjeću i obuću, mogu nositi posude i pribor za branje (nož-kostura drvenjača ili trsne škare) ili košarice s grojzdjem, tradicijskim kolačima i demižonke s tradicijskom pijačom, mogu nositi i brente, vedrice…

Nagrade za najbolje

Organizatori mole sudionike povorke da NE oblače modernu ili svakodnevnu odjeću i obuću (traperice, tenisice, slamnate i druge vrste netradicijskih šešira). Skupine berača bit će ocijenjene, a najbolji će dobiti nagrade. Svi prijavljeni će biti naknadno obaviješteni o detaljima vezanima uz povorku berača i beračica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba