Članovi Ansambla Zabok, kao jedini hrvatski predstavnici, sudjelovali na Međunarodnom festivalu folklora u Rumunjskoj

U programu nastupili s dva rumunjska profesionalna ansambla i na najljepši način predstavili bogatstvo hrvatske folklorne baštine

Objavljeno: 26.07.2019. JJ

Mladi folkloraši, članovi Ansambla Zabok, sudjelovali su u Rumunjskoj na Međunarodnom festivalu folklora pod okriljem Europske asocijacije folklornih festivala. Osim što su bili jedini hrvatski predstavnici, važno je istaknuti da su nastupili s još dva rumunjska profesionalna folklorna ansambla, što je predstavljalo poseban izazov. Program koji je izveden na festivalu, predstavljao je presjek folklorne građe cijele Hrvatske i njime je predstavljeno sve bogatstvo i raznolikost hrvatske folklorne baštine.

Ključevi grada

Rumunji iz gradića u pokrajini Cluj, na područje Transilvanije, bili su, kažu zabočki folkloraši, odlični domaćini, a uvjeti boravka i sudjelovanje na festivalu nadišli su okvire folklornog amaterizma. Na svečanosti prilikom zatvaranja festivala, ugostio ih je i pozdravio gradonačelnik grada domaćina, koji im je predao zahvalnicu za sudjelovanje te proslijedio po predsjedniku Ansambla “ključeve grada” gradonačelniku grada Zaboka, u znak buduće suradnje.

Preko 20 nastupa

Ansambl je tijekom godine ostvario preko dvadeset nastupa, od kojih četiri u Zaboku, deset na području KZŽ, šest izvan županije i dva inozemna gostovanja, te ističu kako sve to ne bi bilo ostvarivo bez podrške Krapinsko – zagorske županije i Grada Zaboka.
Folkloraše sada očekuje kratka ljetna stanka, a onda će se početi pripremati za predstavljanje u Rijeci krajem kolovoza i u Zagrebu, te u Kumrovcu krajem listopada. Također, s prvim danima rujna, Ansambl Zabok otvara vrata novim članovima u svim uzrastima, od djece do veterana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba