U sklopu projekta promicanja istine o Domovinskom ratu i očuvanja digniteta branitelja, organizirana dva predavanja

Tomica Bedeniković, logoraš iz Manjače, podijelio svoju potresno svjedočanstvo s pregradskim i oroslavskim srednjoškolcima

Objavljeno: 14.05.2019. JJ

U sklopu projekta promicanja istine o Domovinskom ratu i očuvanja digniteta branitelja, održana su dva predavanja na temu “Zarobljeništvo u logorima”.
– Sama tema vrlo je traumatična, a specifičnost ovih predavanja je što učenici čuju od bivših logoraša iskustvo boravka u koncentracijskom logoru – rekao nam je Mladen Ptičar, voditelj projekta, i sam dobrovoljac Domovinskog rata.
Učenicima srednjih škola iz Pregrade i Oroslavja, Tomica Bedeniković iz Velikog Trgovišća, logoraš i hrvatski branitelj koji je u jesen 1991. godine zarobljen u Hrvatskoj Kostajnici, iz prve je ruke ispričao svoje traumatično iskustvo boravka u danas najpoznatijem koncentracijskom logoru Manjača u Bosni i Hercegovini.
Inače, u sklopu projekta u ovoj je školskoj godini održano preko 20 predavanja po cijeloj županiji, a na svakom predavanju sudjeluju zagorski branitelji koji su bili sudionici događaja o kojima se govori. Projekt uključuje i suradnju s Udrugom “Tigar” Rakitje i Domom za sveobuhvatnu skrb branitelja u Rakitju, gdje će se organizirati i predavanje na temu stvaranja Oružanih snaga RH 1990. – 1991. za učenike iz KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba