Croatian Hot Air Balloon Rally 2019: Od 1. do 5. svibnja nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak

Najšareniji event godine okupit će 17 balonaških ekipa iz cijele Europe

Objavljeno: 28.04.2019. zagorjeinternational

Već treću godinu zaredom, Krapinsko – zagorska županija i Balon klub Zagreb organiziraju najšareniji outdoor event godine – međunarodni festival balona na vrući zrak, Croatia Hot Air Balloon Rally, koji će se održavati od 1. do 5. svibnja, a lokacija uzlijetanja bit će Krapinsko Zagorski aerodrom Rudolfa Perišina u Gubaševu kraj Zaboka, te pansion stara Škola u Svetom Križu Začretje. Na festivalu će sudjelovati 17 balonaških ekipa iz cijele Europe, pa će se tako u pet dana Rallya za kup Krapinsko – zagorske županije natjecati timovi iz Austrije, Francuske, Latvije, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije, te naravno Hrvatske.

Najbolje pilotkinje

Rally će ove godine okupiti i neke od najboljih žena pilota svijeta, te će se tako hrvatskoj reprezentativki u letenju balonima na vrući zrak, Mariji Petrić Mikloušić, pridružiti još i Inga Ūle iz Latvije, Elisabeth KindermannSchön iz Austrije, te Sanne Haarhuis iz Nizozemske. Posjetitelji će imati priliku vidjeti i jedinstveni balon “Svečanost cvijeća“ koji će biti oslikan motivima istoimene slike velikog hrvatskog slikara naivne umjetnosti, Ivana Rabuzina, a dio njih moći će se i sami se uzdići na kratki vezani let s trenutačno najvećim registriranim balonom u Republici Hrvatskoj – balonom Geopriče Parka Prirode Papuk.

Noćne iluminacije

Osim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelje očekuju i edukativne šetnje kroz kupolu balona u kojima će moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, muzički program, gastro ponuda te predstavljanje ponude OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske Županije. Uz to, u srijedu 1. svibnja, te u subotu i nedjelju 4. i 5. svibnja u 20 sati planirani su spektakli noćne iluminacije balona, kada će se okupljeni baloni, nakon zalaska sunca, uz pomoć gorionika osvijetliti i stvoriti vizualno očaravajuć prizor divovskih lampiona. Ulaz na festival je besplatan, a jutarnji letovi kreću već od 7 sati, dok program za posjetitelje počinje u 16.30 sati. (jm) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba