Rođeni Vinagorčan do sada je imao 30-ak samostalnih izložbi

U galeriji Muzeja grada Pregrade otvorena izložba najvećeg pregradskog suvremenog slikara, Tihomira Lončara

Objavljeno: 25.04.2019. IB

U galeriji Muzeja Zlatka Dragutin Tudjine, otvorena je izložba slika najvećeg pregradskog suvremenog slikara, rođenog Vinagorčana Tihomira Lončara.

Izložba je pobudila zanimanje brojnih Pregračana i Pregračanki, a osvrt na nju dao je likovni kritičar Stanko Špoljarić, predstavivši samozatajnog slikara, koji je do sad imao  više od 30-ak samostalnih izložbi te je pojasnio njegova djela.

Zadovoljstvo otvorenjem izložbe, koja će se moći pogledati do 5. lipnja, nije krio ni ravnatelj Muzeja Davor Špoljar.

– Kada ste na Vinagori, pred vama je najljepši pogled u Zagorju. Jednom sam na Vinagoru doveo svoje prijatelje iz Slovenije i kad smo stigli pred crkvu te kad se pred nama otvorilo to zeleno prostranstvo koje izgleda poput namreškanog mora od brežuljaka, jedna kolegica mi je rekla: Prekrasno je, ja bih ovdje sjela i samo bih slikala. Eto, možda je i rođenje u tako posebnom i lijepom kraju doprinijelo tome da se Tihomir Lončar počne baviti slikarstvom. Izuzetno smo ponosni što je upravo iz našeg kraja potekao jedan od najvećih suvremenih slikara u Hrvatskoj – istaknuo je ravnatelj Muzeja.

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Glazbene škole Pregrada Gabriela Nežmahen i Veronika Barlović, a izložbu su posjetili i gradonačelnik Marko Vešligaj te njegova zamjenica Gordana Križanec – Ružić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba