Na Skupštini Turističke zajednice općine Marija Bistrica predstavljeni turistički rezultati za prošlu godinu

ADVENT POSJETILO VIŠE OD 50 TISUĆA LJUDI: U 2018. ostvareno 21.066 noćenja, oko tri tisuće manje nego rekordne 2017. godine

Objavljeno: 23.03.2019. zagorjeinternational

U četvrtak je održana druga sjednica Skupštine Turističke zajednice općine Marija Bistrica. Iz izvješća o radu u 2018. godini, istaknuto je sudjelovanje u organizaciji ili suorganizaciji manifestacija kao što su “Bistrički fašinek”, “Vincekovo”, “Ljeto u Mariji Bistrici”, “Martinje”, “Advent u Mariji Bistrici”, “Festival žudija”, koji je održan prvi puta u kontinentalnom dijelu Hrvatske, kao i izložba “Papa putnik – bistrički hodočasnik“, u sklopu obilježavanja 20. obljetnice dolaska Pape Ivana Pavla II. u Mariju Bistricu. Tu je i tradicionalna akcija ocjenjivanja i nagrađivanja najljepše uređenog okoliša pod novim nazivom “K suncu prosi svaka roža“, kao i e-Šetnica dužine 2,10 kilometara.
Kad su u pitanju posjetitelji, na sjednici je istaknuto kako je, prema statističkim pokazateljima u 2018., nastavljen dobar trend, s tek nešto manje posjetitelja u odnosu na rekordnu 2017. godinu. Ukupno je ostvareno 21.066 noćenja, dok ih je 2017. bilo malo više od 24 tisuće. Broj dolazaka iznosi 14.430. Posebno je istaknuta manifestacija “Advent u Mariji Bistrici” koja je, kažu članovi Skupštine, ključna za turističku ponudu Krapinsko – zagorske županije, kao i za produljenje sezone i povećanje broja dolazaka gostiju. Ukupan broj posjetitelja “Adventa” prešao je 50 tisuća.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba