S PRVIM PROLJETNIM RADOVIMA, PUNE RUKE POSLA ZA ZAGORSKE VATROGASCE: Jučer evidentirano čak devet požara na otvorenom

Članovi DVD-a Pregrada u Bušinu uspjeli ugasiti vatru koja je prijetila kućama i vinogradima

Objavljeno: 01.03.2019. JJ

Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom jučerašnjeg je dana evidentirala čak devet požara na otvorenom prostoru bez materijalne štete.

Trava i nisko raslinje

Vatrogasci DVD-a Pregrada u 15.19 sati zaprimili su dojavu o požaru trave i niskog raslinja u selu Bušin. U 15.25 na teren je izašlo navalno vozilo i autocisterna sa sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije, zatekli su požar trave i šikare veće površine, koji se približavao kućama i vinogradima. Odmah su pristupili gašenju požara obuhvatnom navalom uz pomoć vitla za brzu navalu, naprtnjačama, metlanicama i priručnim sredstvima. Vrlo brzo priključuje im se kombi vozilo sa sedam vatrogasaca. Po lokalizaciji požara pristupili su detaljnom gašenju i zalijevanju rubnih dijelova. Na intervenciji je utrošeno 500 litara vode. Opožarena površina veličine je otprilike 300×500 metara. Intervencija je završila u 16.30 sati povratkom u spremište.

Teška krađa

Evidentirana je i jedna teška krađa. U vremenu od 26. do 28. veljače u Maloj Erpenji, nepoznati počinitelj je nasilno ušao u kuću u vlasništvu 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, iz koje je otuđio novac. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna.

FOTO: DVD Pregrada

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba