“SIGURNO U ZLATNIM GODINAMA”: U GDCK-u Zabok u suradnji s PU krapinsko – zagorskom održana radionica na temu sigurnosti starijih osoba

SAZNANJA ĆE PRENIJETI SVOJIM ŠTIĆENICIMA: Educirali gerontodomaćice i njegovateljice kako se zaštititi od krađa i prijevara u vlastitom domu

Objavljeno: 26.02.2019. IB

Nakon održanih radionica u Zlatar Bistrici i Donjoj Stubici, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zabok, u sklopu provođenja preventivne aktivnosti Policijske uprave krapinsko – zagorske “Sigurno u zlatnim godinama”, u cilju prevencije izvršenja kaznenih djela na štetu osoba starije životne dobi, održana je radionica na temu sigurnosti starijih osoba “Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu”.

Kaznena djela

Policijski službenik za prevenciju Željko Lež održao ju je za gerontodomaćice i njegovateljice GDCK-a Zabok i Udruge Lipin cviet, u sklopu njihovog projekta “MIPOS – Mi Pomažemo Starijima” i projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Pomoć u kući”, gdje kao gerontodomaćice brinu o osobama starije životne dobi.

Tijekom radionice polaznice su upoznate s načinima izvršenja kaznenih djela imovinskog karaktera, najviše s prijevarama i krađama na štetu osoba starije životne dobi te aktivnostima koje mogu same poduzeti kako ne bi bile žrtve takvih djela, kao i kome se mogu obratiti za pomoć u slučaju da postanu žrtve kažnjivih radnji.

– Saznanja s kojima su upoznate, gerontodomaćice će prenijeti osobama starije životne dobi koje svakodnevno obilaze. Na taj se način ovim preventivnim aktivnostima želi postići što bolje informiranje i edukacija krajnjih korisnika, odnosno upoznavanje što većeg broja osoba starije životne dobi s načinima izvršenja kaznenih djela i savjetima o samo zaštitnom ponašanju – istaknuto je.

Podijeljeni letci

Na održanoj radionici sudionicama su podijeljeni letci PU krapinsko – zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici KZŽ “Zaštite se od krađa i prijevara u vlastitom domu”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba