Regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko – turističke struke

USPJEŠNI ZABOČKI SREDNJOŠKOLCI: Valentina Haban Basran i Antonio Vrabec plasirali se na državno natjecanje

Objavljeno: 26.02.2019. IB

U Mariji Bistrici je održano Regionalno WSC natjecanje učenika ugostiteljsko – turističke struke Središnje Hrvatske u turističkim disciplinama, a u Topuskom natjecanje u ugostiteljskim disciplinama. Na natjecanju je svoja znanja, vještine i kreativnost prezentiralo 40-ak učenika iz 15 ugostiteljsko – turističkih škola Središnje Hrvatske, među kojima su i učenici Srednje škole Zabok, koji su se natjecali u četiri gastronomske i dvije turističke discipline.

Prvo i treće mjesto

Postigli su vrijedne i zapažene rezultate, a na državno natjecanje, koje će se održati od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu, plasirali su se Valentina Haban Basran, koja je na regionalnom natjecanju u Mariji Bistrici, u poslovanju recepcije hotela osvojila prvo mjesto i Antonio Vrabec, koji je u disciplini kuharstvo na regionalnom natjecanju u Topuskom osvojio treće mjesto.

Svi učenici strukovnih zanimanja

Po uzoru na World Skills natjecanja, Agencija za strukovno obrazovanje je pripremila nova pravila za natjecanje učenika u strukovnim zanimanjima, pa se tako ove godine po prvi puta održava natjecanje svih učenika strukovnih zanimanja. Učenici se natječu prema poslovima i zadaćama zanimanja, rješavaju praktične zadatke u realnom okruženju, u više različitih stvarnih poslovnih i radnih situacija.

FOTO: SŠ Zabok

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba