ZAJEDNIŠTVO U RAZLIČITOSTI: Časne sestre iz Družbe Karmelićanki Božanskog Srca Isusova, u Župi Veliko Trgovišće govorile o svojem djelovanju

Predstavile život sestara u Africi, a s. Ann Mary s vjernicima je otpjevala i nigerijsku marijansku pjesmu

Objavljeno: 20.02.2019. JJ

U Župi BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću prošle su nedjelje gostovale časne sestre iz Družbe Karmelićanki Božanskog Srca Isusova, koje su župljanima, djeci i mladima predstavile svoju družbu i njezino misijsko djelovanje. Na misnom slavlju sudjelovale su s. Marija Anita, s. Petra Mirjam, s. M. Dijana i s. Ann Mary iz Nigerije.
S. Dijana je upoznala vjernike sa životom utemeljiteljice reda i osnutkom družbe, te životom i djelovanjem sestara u domovini, dok su s. Petra Mirjam i s. Ann Mary živopisno govorile o životu sestara u Nigeriji. S. Ann Mary nazočne je, uz pomoć afričkih bubnjeva, podučila kako otpjevati nigerijsku marijansku pjesmu, a sestre su vjernicima ponudile i rukotvorine djece iz Doma sv. Josipa, te knjige o utemeljiteljici. Sav prihod bio je namijenjen potrebama misija u Nigeriji. Posebno su zahvalile domaćem župniku, vlč. Josipu Čuligu i župljanima na lijepom zajedništvu u različitosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba