Prva edukativna i domoljubna glazbeno – scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji

U Zaboku i Brestovcu Orehovičkom gostuje glazbeno – scenski spektakl “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”

Objavljeno: 02.02.2019. JJ

U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, u srijedu s početkom u 18 sati održat će se braniteljska glazbeno – scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a pod nazivom “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”. Ovo je prva edukativna i domoljubna glazbeno – scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u 148 gradova i općina u Hrvatskoj i iseljeništvu (SAD, Australija, Novi Zeland, Kanada, Njemačka, Austrija, Švicarska i BiH).

Nastupaju i domaćini

Temeljna okosnica predstave je projekcija filmova “Plamen Vukovarskog svjetla”, “Bitka za Vukovar” i “Vukovar danas”, a čitava predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima koji dočaravaju ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji Vukovara našli u drugoj polovici 1991. godine. U svakoj izvedbi “Bitke za Vukovar” sudjeluju i lokalne folklorne i dječje skupine, pa će tako u Zaboku nastupiti učenici OŠ K. Š. Gjalskog, Ansambl Zabok, policijski kapelan Policijske uprave krapinsko-zagorske don Branko Čagelj i hrvatski branitelji. U predvorju OŠ bit će postavljena izložba ratnih fotografija koje su na prvoj liniji obrane Sajmišta fotografirali dragovoljci HOS-a. Pokrovitelji ovog događaja su Grad Zabok, Krapinsko – zagorska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Odavanje počasti

– Pozivamo vas da zajedno odamo počast plamenu Vukovarskog svjetla te samim time odamo počast i herojima koji su svoje živote dali za domovinu – poručuju organizatori, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok i HVIDR-a Zabok.
Idućeg dana, u četvrtak, predstava će gostovati u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, također s početkom u 18 sati. Organizatori su UDiVDR Bedekovčina i UDVDR Zabok, a pokrovitelji Ministarstvo hrvatskih branitelja, KZŽ i Općina Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba