BESPOVRATNIH ŠEST MILIJUNA KUNA IZ ESF-a: U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan ugovor s Odgojnim domom Bedekovčina

“NAŠ TRENUTAK”: Projekt kojim će se u KZŽ stvoriti uvjeti za širenje suvremenih oblika pružanja izvaninstitucijskih usluga za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi te one s problemima u ponašanju

Objavljeno: 25.01.2019. Alen Brodar

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Odgojnim domom Bedekovčina za projekt pod nazivom “Naš trenutak“, u okviru Poziva “Podrška procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije djece i mladih”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

50 djece i mladih

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državna tajnica Margareta Mađerić i pomoćnica ministrice Nada Zrinušić te Tamara Kotarski, v.d. ravnateljice Odgojnog doma Bedekovčina i Jasminka Vukušić, pomoćnica ravnatelja za pravne poslove Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 5.979.803,26 kuna.
– Projektom “Naš trenutak“ stvorit će se uvjeti za širenje suvremenih oblika pružanja izvaninstitucijskih usluga za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu i mlade s problemima u ponašanju u Krapinsko – zagorskoj županiji, te će se razvojem usluga organiziranog stanovanja, poludnevnog boravaka i savjetovanja i pomaganja primarnih i udomiteljskih obitelji podržati proces deinstitucionalizacije, sprječavanja institucionalizacije i transformacije domova socijalnih skrbi u Republici Hrvatskoj. Projektom će se obuhvatiti 50 djece i mladih, pet obitelji i 25 stručnjaka – istaknuto je prilikom potpisivanja ugovora.

Komplementaran projekt

Projekt je inače komplementaran projektu Odgojnog doma Bedekovčina “Zajedno stvaramo našu bajku”, koji se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u vrijednosti od 14.780.376,88 kuna, a potpisan je u listopadu 2018. godine. Projekt se odnosi na ulaganja u infrastrukturu kao podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije, odnosno gradnju, uređenje, rekonstrukciju, opremanje potrebnih stambenih i poslovnih prostora te nabavu vozila neophodnih za prevenciju institucionalizacije i pružanje izvaninstitucijskih usluga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba