POSTALI BI NAJJEFTINIJI U ZAGORJU: Pohvale za još jednu demografsku mjeru u Oroslavju

Gradonačelnik Gredičak predlaže povećanje gradskog sufinanciranja cijene vrtića na 60 posto, pa bi roditelji za prvo dijete plaćali 640 kuna

Objavljeno: 25.01.2019. zagorjeinternational

Kako piše portal Gradonačelnik.hr, čelni čovjek Oroslavja Emil Gredičak na sjednici Gradskog vijeća idući će tjedan predložiti odluku o povećanju gradskog sufinanciranja cijene vrtića, odnosno sniženje cijene za roditelje. Grad Oroslavje trenutno sufinancira 50 posto ekonomske cijene vrtića od 1600 kuna, pa roditelji plaćaju 800 kuna za prvo dijete.
Prihvati li Gradsko vijeće njegov prijedlog, Grad će ubuduće sufinancirati 60 posto cijene vrtića, pa će roditelji za prvo dijete plaćati 160 kuna manje – 640 kuna. Cijena za drugo dijete iz obitelji također se umanjuje pa će roditelji plaćati 320 umjesto sadašnjih 400 kuna, dok je za treće dijete vrtić besplatan.
– Siguran sam da će svi vijećnici prihvatiti ovaj prijedlog i donijeti odluku kojom Oroslavje postaje grad s najnižom cijenom vrtića za roditelje u Hrvatskom zagorju. Naš je glavni cilj je podići standarde i kvalitetu življenja, te olakšati mladim obiteljima u Oroslavju kako bi kao Grad dodatno potaknuli pozitivne trendove i zadržali mlade. Ovo je još jedna mjera koja nije samo formalna već direktno utječe na život naših građana – kazao je Gredičak za portal Gradonačelnik.hr, u čijem je izboru Grad Oroslavje ušao u top 10 najboljih gradova u Hrvatskoj, te je najbolji zagorski grad u kategoriji demografije i obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba