Održana konstituirajuća sjednica drugog saziva Dječjeg općinskog vijeća Bedekovčine

Za dječju načelnicu izabrana Marta Mutak, a za njezinu zamjenicu Davorka Kranjčec

Objavljeno: 03.01.2019. JJ

Održana je konstituirajuća sjednica drugog saziva Dječjeg općinskog vijeća Bedekovčine, u sklopu akcije “Općina Bedekovčina – prijatelj djece”. Za članove vijeća izabrani su: Ian Jurinec, Iva Gorički, Davorka Kranjčec i Luka Sinković iz Osnovne škole Bedekovčina te Petra Groš, Luka Herceg, Nikola Mutak i Marta Mutak iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Zaželjeli im uspjeh

Za dječju načelnicu izabrana je Marta Mutak, predstavnica 7. razreda OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovečki, a za njezinu zamjenicu Davorka Kranjčec, predstavnica 6. razreda OŠ Bedekovčina. Sjednici su prisustvovali načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednica Društva Naša djeca Bedekovčina i voditeljica Dječjeg općinskog vijeća Ljubica Gorički, koji su novoizabranoj dječjoj općinskoj načelnici i njezinoj zamjenici, kao i cijelom Dječjem općinskom vijeću, zaželjeli uspjeh u radu te ih upoznali s njihovim pravima, obvezama i ovlastima.

Konvencija UN-a

– Dječje općinsko vijeće okvir je za ostvarivanje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu općine, a provodi se u suradnji Općine Bedekovčina, Društva Naša djeca Bedekovčina i dvije bedekovčanske osnovne škole. Cilj vijeća je ostvarivanje odredaba Konvencije o pravima djeteta Ujedinjenih naroda, kojom se djeci osigurava slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u općini – poručuju iz Općine Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba