Martinova je sestra preminula 2014. godine, pa će se prikupljati i potrepštine za djecu u Klaićevoj, na inicijativu Martinove majke, koja pomaže bolnici od kćerine smrti

“ZA MARTINOVE KORAKE”: Sudjelujte u humanitarnoj utrci i dajte svoj prilog za liječenje mladog Oroslavčanina

Objavljeno: 08.12.2018. IB

Atletski klub Oroslavje organizira humanitarnu utrku na 400 ili 1600 metara pod nazivom “Za Martinove korake”, koja će se održati na sportskim terenima u Podgori kraj Krapine danas od 14 sati. Martin je odličan učenik osmog razreda i dijete s teškoćama u razvoju. Slabo vidi, a kretati se može isključivo pomoću druge osobe. Za nekoliko mjeseci trebao bi na drugi ciklus terapije robotikom u jednoj zagrebačkoj poliklinici, koja bi mu pružila mogućnost samostalnog kretanja. Prvi je ciklus njegova majka Snježana Stepan – Leštek platila vlastitim novcem, od kredita, no, sada treba pomoć dobrih ljudi.

Imunološka bolest

Na humanitarnoj će se utrci prikupljati novčana sredstva za Martinovo liječenje, no prikupljat će se i higijenske potrepštine, od paste za zube, četkica, šampona, do odjeće, pidžama, papuča i slikovnice, iza čega stoji jedna druga tužna priča, također povezana s Martinovom obitelji.

Naime, ne tako davne 2014. godine, njegova je sestra Lucija, tada šestogodišnja djevojčica, izgubila bitku s teškom imunološkom bolešću. Do četvrte godine bolest je bila pod kontrolom, a tada je oboljela od mononukleoze te je primala i lijekove za onkološke bolesnike. S obzirom na to da se djevojčica liječila u Klaićevoj bolnici, Martinova je majka nakon kćerine smrti počela prikupljati donacije i kao volonterka redovito odlaziti u bolnicu, kako bi uljepšala bolničke dane mališanima koji ondje borave. Pokrenula je i akciju “Lucijino svjetlo“, s ciljem prikupljanja donacija za Klaićevu bolnicu u božićno vrijeme.

Bez obzira na vrijeme

Organizatori današnje utrke poručuju sudionicima da dođu barem 30 minuta ranije radi prijava i zagrijavanja.
– Pokažite vlastitim primjerom svojoj djeci i drugima, kako treba biti nesebičan i pomagati. Utrka će se održati pod svim vremenskim uvjetima, jer Oroslavčaninu Martinu treba pomoć bez obzira na vremenske uvjete – poručuju organizatori.
Klasičnih nagrada niti uplate startnina neće biti, jer su organizatori odlučili sav novac donirati za Martinovo liječenje. Prijaviti se možete na: https://www.ak-oroslavje.hr/martinovi-koraci.php

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba