U Tuheljskim Toplicama održana Konferencija (grado)načelnika i župana iz redova HDZ-a, na kojoj je sudjelovao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji je rekao kako se nastavljaju projekti u KZŽ, u koju će doći ukupno dvije milijarde kuna investicija:

“Brza cesta do Marije Bistrice mora biti završena 2020. godine, u tijeku je elektrifikacija pruge, a povećat će se i sredstva za brdsko – planinska područja”

Objavljeno: 07.12.2018. zagorjeinternational

U Tuheljskim Toplicama održava se treća ovogodišnja Konferencija načelnika, gradonačelnika i župana iz redova HDZ-a, u organizaciji Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade “Konrad Adenauer”, a dvije glavne teme su reforma sektora vodnih usluga i reforma mirovinskog sustava.
– Cilj je izravno približiti našim dužnosnicima, članovima stranke na lokalnoj razini, politiku Vlade, opći okvir reformi i provedbu programa, stoga sam u svome govoru naglasio proračunske prioritete, a spomenuo sam i neke probleme s kojima smo bili suočeni, te smjer kojim ćemo ići u drugoj polovici mandata ove Vlade. Na dnevnom su redu bile i dvije specifične teme. Prva je reforma sustava vodnog gospodarstva, koja je iznimno važna. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić i njegovi suradnici objasnili su koncept reforme, a za nas je to prilika da čujemo mišljenja i prijedloge naših lokalnih čelnika, s obzirom na to da je većina njih involvirana u te teme svakodnevno. Druga je tema mirovinska reforma, koja treba omogućiti kvalitetan život građanima koji su trenutno u mirovini, ali i onima koji će to biti u budućnosti – rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, osvrnuvši se i na najznačajnije projekte u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Krapinsko Veleučilište

– Mjesto održavanja ovih susreta nije slučajno odabrano. Krapinsko – zagorska županija Vladi Republike Hrvatske jednako je važna kao i svaka druga županija, ovdje ide dvije milijarde kuna investicija, za projekte koji se prije svega odnose na cestovnu infrastrukturu, poput brze ceste prema Zlatar Bistrici i dalje prema Mariji Bistrici. Jedan dio mora biti gotov u 2019., a drugi dio u 2020. godini. Zatim je tu elektrifikacija pruge, povećanje sredstava za brdsko – planinska područja koja su jako važna za Krapinsko – zagorsku županiju, a tu je i odluka koja se odnosi na Veleučilište u Krapini, za koju smatram da je strateški značajna i da će je pozdraviti svi politički akteri, jer je to signal naše Vlade da želimo da se Krapina razvija u pogledu visokog obrazovanja – istaknuo je premijer Plenković.
Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ Žarko Tušek istaknuo je kako su iznimno ponosni što je njihova stranačka Zaklada odlučila upravo u Tuheljskim Toplicama organizirati veliki stranački summit, na kojem sudjeluje više od 200 lokalnih čelnika iz Hrvatske demokratske zajednice, iz svih krajeva.

Dodatni poticaj

– Govorilo se o reformskoj politici Vlade Republike Hrvatske, mirovinskoj reformi i nizu drugih reforma koje su u ovom trenutku u procesu. Govorilo se i o velikim projektima, o infrastrukturi, o svemu onome što je važno za Hrvatsku u cijelosti, a, naravno, i za našu Krapinsko – zagorsku županiju. Iskazujem zahvalu i poštovanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću što je bio danas ovdje s nama i vjerujem da će to biti dodatni poticaj svim bitnim i ključnim projektima koji se trebaju realizirati i ovdje u našoj županiji – zaključio je Tušek.
Dobrodošlicu su okupljenima, uz predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića, zaželjeli ravnatelj Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina te voditelj tima Europe/Sjeverne Amerike u Odjelu za europsku i međunarodnu suradnju Zaklade “Konrad Adenauer”, Lars Hänsel.
O primjerima dobre prakse zemalja članica EU i mjerama za povećanje kvalitete javnih usluga na državnoj razini te na razini lokalne i regionalne zajednice, govorio je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević te član predsjedništva Zaklade Konrad Adenauer Otto Bernhardt. O reformi sektora vodnih usluga govorio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a o mirovinskoj reformi ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba