Autorica se od 2018. profesionalno bavi slikarstvom i proizvodnjom suvenira u svom ateljeu u Istri

Sutra u Galeriji grada Krapine otvorenje izložbe “Umjetnost je sloboda“, rođene Krapinčanke Barbare Špiljak Presečki

Objavljeno: 30.11.2018. IB

U subotu će se u Galeriji grada Krapine otvoriti izložba “Umjetnost je sloboda“, autorice Barbare Špiljak Presečki. Otvorenje je na rasporedu u 18 sati, u prigodnom programu nastupit će KUD Ilirci, a izložbu, koja će se moći razgledati do 31. prosinca, otvorit će likovni kritičar Stanko Špoljarić.

Barbara Špiljak Presečki rođena je Krapinčanka. Osnovnu školu, osnovnu glazbenu školu i opću gimnaziju završila je u Krapini, a potom Agronomski fakultet u Zagrebu. Od 2005. godine Istri. Barbara se slikarstvom bavi od osnovne škole. Nije pohađala škole, tečajeve niti radionice za slikarstvo. Članica je pulske Udruge likovnih i književnih stvaralaca “Uliks“ i Likovne udruge Poreč – “LUP“. Do sada je izlagala u Labinu, Puli, Poreču, Funtani i Pićnu. Živi i stvara u Kukurinima kod Pićna, a od 2018. godine se profesionalno bavi slikarstvom i proizvodnjom suvenira u svom ateljeu. Odmalena ima osebujan stil koji stalno nadograđuje i nadopunjuje novim tehnikama. Svoju inspiraciju, kaže, nalazi u krajobrazu vanjskog i razigranosti svog unutarnjeg svijeta, a sve realizira veselim bojama, zanimljivim kompozicijama i ritmom.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter