Predstavljen način rada i projekti koje provodi REGEA te iskustva KZŽ u provođenju energetskih projekata

Energetski centar Bračak posjetile nevladine organizacije iz Nizozemske i Kosova

Objavljeno: 09.11.2018. zagorjeinternational

Energetski centar Bračak posjetili su predstavnici nevladine organizacije Connecting Natural Values & People (CNVP) i kosovskih udruženja National Association of Private Forest Owners (NAPFO) i Associations of Private Forest Owners in Kosovo (APFO). Cilj posjeta bio je upoznavanje s radom Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, načinima provođenja i financiranja energetskih projekata te primjerima dobre prakse upravljanja i gospodarenja energijom na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Buduća suradnja

Gostujućim delegacijama predstavljeni su aktualni projekti koje REGEA provodi na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i rezultati tih projekata. Pobliže su predstavljeni projekti revitalizacije i energetske obnove Županijske palače u Krapini te ugovorne prodaje topline u Karlovačkoj županiji. Predstavnici delegacije iskazali su zainteresiranost te volju za budućom suradnjom na projektima koje provodi REGEA. Gostima je dobrodošlicu u Krapinsko – zagorsku županiju poželio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji ih je upoznao i sa specifičnim iskustvima KZŽ u provođenju energetskih projekata.

O CNVP-u

CNVP je vodeća nizozemska međunarodna NVO i organizacija civilnog društva koja je aktivna na području Srbije i Crne Gore, Albanije, Makedonije, Kosova te Bosne i Hercegovine. Fokusira se na agro – ruralni razvoj, upravljanje prirodnim resursima, šumarstvo, obnovljivu energiju i djeluje u cilju smanjenja rizika po životnu sredinu i rizika od iscrpljivanja resursa, kao i na smanjenje i upravljanje čvrstim i opasnim otpadom i zagađenje zraka, uključujući i prekomjerne emisije štetnih plinova vozila, tvornica i goriva niske kvalitete koja koriste domaćinstva. CNVP traži druge organizacije civilnog društva koje su aktivne u navedenim područjima s kojima može surađivati te razmjenjivati iskustva. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba