Iz Grada Krapine ponovno stižu upozorenja na nepropisno odlaganje otpada

Korisnici koji krupni otpad odlažu u spremnike zelenih otoka, kažnjavat će se kaznom od tisuću kuna

Objavljeno: 13.10.2018. JJ

Grad Krapina na svojim je mrežnim stranicama objavio fotografije nepropisnog odlaganja otpada, koje je, kako kažu, intenzivnije tijekom vikenda, kada se otpad nepropisno odlaže na lokaciju eko – otoka u Ulici hrvatskih branitelja, kod pješačkog mosta prema dječjem vrtiću.

18 eko otoka

– Time se stvara nered i ružna slika o gradu u samom središtu Krapine i na putu prema nalazištu Hušnjakovo – poručuju iz Grada te podsjećaju građane da je u cilju zaštite okoliša i odvajanja korisnog otpada postavljeno 18 lokacija eko – otoka, od čega se na 10 lokacija nalazi spremnik za tekstilni otpad, sva domaćinstva imaju plave kante za odvajanje papira i plastike “na kućnom pragu”, a otvoreno je i reciklažno dvorište, koje je besplatno za sve građane Krapine i susjednih općina.

Krakom je ovih dana postavio i obavijesti na lokacije eko – otoka, kao i na sve spremnike za otpad, u kojima se, između ostaloga, apelira na građane da, ukoliko je spremnik za otpadnu odjeću i obuću pun, otpad ne ostavljaju na podu pokraj spremnika, nego ga odlože u neki od preostalih spremnika na području grada ili reciklažnog dvorišta.

Pridržavajte se uputa

Također je navedeno da će se korisnici koji krupni otpad odlažu u spremnike zelenih otoka kažnjavati kaznom od tisuću kuna, jer su ti spremnici namijenjeni isključivo odlaganju reciklabilnog otpada (staklo, papir, PET ambalaža).

– Ponovo apeliramo na sve građane da čuvaju svoj okoliš, da se pridržavaju uputa o odlaganju i da što više koriste reciklažno dvorište – zaključuju u Gradu Krapini.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba