Pregradsko Gradsko vijeće dalo suglasnost za projekt izgradnje cjevovoda podsustava “Žolekov Breg” i tlačnog cjevovoda crpna stanica “Košenine” – vodospremnik “Žolekov Breg”

Cilj je osigurati opskrbu vodom za potrošače visokih zona naselja s područja Pregrade, Desinića i Huma na Sutli

Objavljeno: 03.10.2018. JJ

Na 12. sjednici pregradskog Gradskog vijeća, donesena je odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt gradskog društva VIOP d.o.o., kojim se planira izgradnja glavnih opskrbnih cjevovoda podsustava “Žolekov Breg” i tlačnog cjevovoda crpna stanica “Košenine” – vodospremnik “Žolekov Breg”. Navedena ulaganja namjeravaju se ostvariti prijavom projekta na mjeru iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., za provedbu podmjere 7.2., tip operacije 7.2.1 “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda”. Predmetnim projektom i ulaganjima u izgradnju, osigurat će se opskrba vodom za ljudsku potrošnju područja tromeđe grada Pregrada, općine Desinić i općine Hum na Sutli koje čine potrošači visokih zona naselja Vinagora – Mala Gora (grad Pregrada), Druškovec Gora (općina Hum na Sutli), Brezno Gora (općina Hum na Sutli) i Desinić Gora (općina Desinić).
Gradsko vijeće usvojilo je i godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića “Naša radost” za 2017./2018. te je donijelo Odluku o prodaji nekretnine – neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Pregrada, k.č. broj 1330/5, k.o Pregrada, u vlasništvu Grada Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba