U KLANJCU PREDSTAVLJEN PROGRAM 17. “ZAHVALE JESENI“ KOJA ĆE SE ODRŽATI OD 5. DO 7. LISTOPADA

Uz koncerte Željka Bebeka i Fijakera, posebno je atraktivan program “Europa za građane” – svoju će glazbu, plesove i običaje predstaviti partneri iz sedam zemalja

Objavljeno: 27.09.2018. ivanabelosevic

U Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, predstavljen je bogat program 17. manifestacije “Zahvala jeseni” i četvrto izdanje programa “Europa za građane“. Manifestacija će se održati od 5. do 7. listopada, a predstavili su je klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin i direktorica Turističke zajednice područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća, Tatjana Petranović Capara.

Izložba i koncerti

– Nadamo se lijepom vremenu da možemo sve što smo planirali, i održati. U petak, 5. listopada, manifestaciju otvaramo izložbom “Dvorci Hrvatskog zagorja“, akademskih umjetnika i amatera. Subotnji i nedjeljni programi održat će se na otvorenom, na trgu. Malo više pažnje posvetit ćemo djeci, koji će ispod samostana imati jedan park u kojem će biti radionice, predstave i animacije za djecu. Subota nam tradicionalno donosi koncert “Zapjevaj, zapleši u kraju Lijepe naše“, a nešto kasnije sve posjetitelje očekuje “Jazz, opera, blues“ koncert na kojem će pjevati Josipa Lončar, Tomislav Goluban i Aljoša Mutić. Najveću posjećenost očekujemo na večernjim koncertima – u subotu, 6. listopada, nastupa Željko Bebek, a u nedjelju, 7. listopada, Tamburaški sastav Fijaker – rekla je Snježana Horvatin, te predstavila program “Europa za građane”.
– U Projektu “Europa za građane“ prezentirat ćemo sve partnere, a to su ove godine gradovi Wilowice iz Poljske, Rajecke Toplice iz Slovačke, Dolni Benešov iz Češke, HKPD Jelačić iz Petrovaradina, Opčina Starše iz Slovenije, Društvo upokojencev iz slovenske Bistrice ob Sotli, KUD Hasan beg Bišćević iz Bihaća te Musica Antiqua HEVIZ iz Mađarske. Održat će se i brojne tribine, radionice, diskusije, a najviše će se razgovarati o tome mogu li građani utjecati na odluke Europske unije. Budući da neki naši partneri nisu u Europskoj uniji, govorit će se i o mogućnostima njihova ulaska – dodala je Horvatin.

Biciklistička utrka

Tatjana Petranović Capar kazala je da će se ove godine održati biciklijada od Klanjca do Velikog Trgovišća, kroz Tuhelj, i natrag do Klanjca.
– To je rekreativna biciklijada kojom se žele promovirati staze i povezati tri jedinice lokalne samouprave, a to je ujedno i druženje građana – naglasila je Petranović Capar.
Gradonačelnik Zlatko Brlek nada se ugodnu i lijepu vremenu.
– Što se tiče “Europe za građane“, moram reći da smo jedini u Hrvatskoj koji imamo taj program, a ove godine nam dolazi i povjerenica iz Europske komisije, jer je program financiran iz Europske unije. Tu moram pohvaliti sve djelatnike Kulturnog centra i knjižnice koji pišu programe i znaju osmisliti dobre projekte. Još jednom sve pozivam da dođu u Klanjec i u bogatom programu događanja pronađu nešto za sebe – zaključio je gradonačelnik Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba