Održana konstituirajuća sjednica novog saziva krapinskog Dječjeg gradskog vijeća

Za dječju gradonačelnicu Krapine izabrana Maša Margarin

Objavljeno: 27.09.2018. JJ

Održana je konstituirajuća sjednica novog saziva krapinskog Dječjeg gradskog vijeća. Na mandat od dvije godine, izabrano je 20 učenika i učenica krapinskih osnovnih škola, uz pripadajuće područne škole s područja grada Krapine.

Dječja prava

Dječje gradsko vijeće organizirano okuplja dječje predstavnike osnovnoškolskog uzrasta, od 10 do 15 godina, radi praćenja i rješavanja pitanja vezanih uz djecu i mlade u Krapini te radi ostvarivanja prava djece i aktivnog sudjelovanja djece u javnom životu.
Na konstituirajućoj sjednici u Srednjoj školi Krapina, među malim su vijećnicima održani izbori za funkcije u Vijeću. Tako je tajnim glasovanjem za predsjednicu, odnosno, dječju gradonačelnicu izabrana Maša Margarin, Antonio Presečki za njezinog zamjenika, a Martin Rukav za tajnika.

Jednom mjesečno

Vijećnici su jednoglasno izglasali Poslovnik o radu, kojim je uređen način rada i donošenja odluka te su prihvatili obvezu sudjelovanja u svim aktivnostima DGV-a. Svi vijećnici pristali su na savjesno ispunjavanje svojih obveza i na to da će o svim prijedlozima i zaključcima redovito informirati učenike svojih razreda i od njih prikupljati mišljenja i prijedloge. DGV će održavati sastanke najmanje jednom mjesečno, a već sljedeći tjedan svi će vijećnici sudjelovati u obilježavanju Dječjeg tjedna Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba