Veselo, edukativno i zabavno ljeto u Humu na Sutli, pogotovo za one najmlađe

“ŽELIMO JOŠ!”: Organizirano ljetno kino, kao i eko, likovne i plesne radionice, koje su završile mini discom

Objavljeno: 01.09.2018. JJ

Ovog su ljeta u Humu na Sutli održane brojne aktivnosti, posebno namijenjene onim najmlađima. U parku Osnovne škole Viktora Kovačića proveden je projekt “Ljeto u parku”, koji je započeo eko radionicom o plastici u subotu, 28. srpnja. Djeci i roditeljima predstavljeni su načini recikliranja plastične ambalaže, između ostaloga, kako i oni sami mogu iskoristiti otpadne plastične boce, a zanimljivo je bilo čuti i informacije iz prakse. Izrađivale su se narukvice od starih plastičnih boca, slagali su se mozaici od čepova u različitim motivima, napravljen je set za kuglanje od plastičnih boca napunjenih pijeskom i improvizirane “tegle“ za sadnju sadnica rajčica s navodnjavanjem, različiti ukrasi… Tema druge eko radionice bila je staklo i papir, a održana je u subotu, 4. kolovoza. Djeca su dio staklenki obojila sprejem, a dio oblijepila tankim grančicama te tako napravila unikatne vaze, u koje su stavila cvjetove napravljene od papirnatih rola. Mnogo truda uložili su i u izradu dvorca od papirnatih rola, dok su od novinskog papira izradili girlande, kojima su ukrasili park, čime je on dobio poseban čar i ugođaj. Projekt “Ljeto u parku” završio je 11. kolovoza ljetnim kinom, projekcijom crtanog filma “Ledeno doba 4”, uz kokice, sokiće i dekice na travi.

“Hoomstock Junior”

“Ljeto u parku” nastalo je u suradnji Općine Hum na Sutli i Kulturno – športske udruge “Gustav Krklec” iz Lupinjaka. Organizatorice projekta Maja Starček i Tanja Topić istaknule su kako ih odličan odaziv motivira, ali i obvezuje da se s njime nastavi i sljedećih godina. U pripremi i provedbi radionica sudjelovali su i vrijedni učenici humske škole, a za njih i sve sudionike radionica, Vetropack Straža osigurala je i prigodne poklone.
No, to nije bilo sve. 23. kolovoza, u organizaciji Humske udruge mladih, održan je drugi po redu “Hoomstock Junior”, edukativno – zabavni projekt koji djeci omogućuje sudjelovanje u nesvakidašnjim likovnim, glazbenim i plesnim aktivnostima. I u ovom projektu važan je bio ekološki aspekt radionica. Ukrasi i uporabni predmeti izrađivali su se od prirodnih materijala (obojeni kamenčići kao magnetići), staklene ambalaže (boce obojene sprejem, s efektom školske ploče na kojima su se pisale poruke i crtalo, sviranje na bocama) i plastični čepovi (izrada natpisa “Hoomstock“).

Radionica breakdancea

Uz likovne radionice, održana je i radionica breakdancea, u suradnji s plesnom skupinom SoScary Crew iz slovenskog Rogateca. Nakon radnog dijela, Boom!teatar izveo je interaktivnu predstavu “Velika staklena avantura”, također ekološke tematike, a održan je i dječji koncert, na kojem su nastupile mlađa i starija skupina ritmičarki/mažoretkinja, Dječji zbor “Humčeki”, Dino i Karla Miklaužić, Marko Tepeš te Gabrijela i Klara Očić. Za one neumorne, organiziran je i mini disco s koreografijama na najpoznatije hitove. Bilo je to 20-ak minuta neiscrpne energije i plesa, nakon čega su se mogli čuti dječji povici – Želimo još!
Organizatori zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovih dvaju projekata i pomogli da mještanima Huma na Sutli ljeto 2018. bude veselo, edukativno i nezaboravno.
– Vidimo se iduće ljeto, naravno, u parku – zaključuju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba