U Pavlovcu Zabočkom otvoren 10. Memorijal Marko Piljek, koji je i ove godine okupio mnoštvo vatrogasaca

“Kada obitelj Piljek vidi ovu razdraganu vatrogasnu mladež, koja se bavi onim što je Marko toliko volio, vjerujemo da im to pomaže da se nose sa svojom tugom”

Objavljeno: 01.09.2018. zagorjeinternational

U Pavlovcu Zabočkom održava se 10. Memorijal Marko Piljek, u čast dječaku koji je bio aktivni član DVD-a Pavlovec, koji je poginuo u prometnoj nesreći 30. kolovoza 2003. godine. Memorijal je otvorio i sve okupljene pozdravio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– U ime Županije izražavam veliko zadovoljstvo što možemo biti pokrovitelj ovakve manifestacije. Prije petnaest godina izgubili smo jednog sjajnog dečka, a već deset godina održava se ovaj memorijal i na neki način pomažemo obitelji da se nosi sa svojom tugom i gubitkom Marka, jer kad vidi ovakvu razdraganu vatrogasnu mladež koja se isto tako bavi s onim što je volio Marko, a to je biti vatrogasac, pomagati ljudima, družiti se, čuvati njihovu imovinu i ljudske živote, to je nešto najljepše što čovjek u svojem životu može učiniti – rekao je župan Kolar.

Natjecanja će se odvijati cijeli dan, jer je prijavljeno 27 ekipa, a nakon toga će se pod šatorom ispred DVD-a Pavlovec održati druženje svih sudionika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba