Uz blagdan Male Gospe, Varaždinska županija slavi svoj dan – od 6. do 16. rujna pripremljen bogat program na više lokacija

Proglašenje Zlatka Dalića počasnim građaninom, koncerti, kazališne predstave, modna revija i po prvi puta – biciklijada “Županija na dva kotača”

Objavljeno: 30.08.2018. zagorjeinternational

Dani Varaždinske županije ove će se godine održati od 6. do 16. rujna, a tijekom deset dana, za građane je pripremljen raznovrstan i bogat program. Najavili su to na konferenciji za medije varaždinski župan Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i posebna savjetnica župana i predsjednica Turističke zajednice Natalija Martinčević.
Prvi dio programa najavio je predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.
– Ove godine obilježavamo 25 godina naše Županije, uz blagdan Male Gospe, pa će sveta misa zahvalnica biti proslavljena u četvrtak, 6. rujna, u 18 sati u Varaždinskoj katedrali, a u petak, 7. rujna, u 10 sati će kod Središnjeg križa na Varaždinskom groblju biti položeni vijenci u spomen na sve preminule građane i branitelje županije – rekao je Runac.
U petak u 18 sati će u HNK-u u Varaždinu biti održana svečana sjednica Varaždinske županije, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Županije za 2018. godinu.
Počasnim građaninom Varaždinske županije je proglašen Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, nagradu za životno djelo dobit će Jagoda Kralj Novak, nagrada za iznimna postignuća dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu, DVD-u Visoko te Lidiji Horvat – Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.

Prijavak županu

Programi za građane počinju u subotu, 8. rujna, na sam Dan županije, a sadržajan, bogat i atraktivan program najavila je posebna savjetnica župana i predsjednica Turističke zajednice Natalija Martinčević.
– U 10 sati će ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu Husarska garda obaviti prijavak županu, a u isto vrijeme počet će i druženje žena poduzetnica i obrtnica te razgovor o aktualnim temama. Navečer nas očekuje poslastica za sve ljubitelje mode, jer je u 18 sati na redu modna revija u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, koju će nositi same poduzetnice i poznate Varaždinke – naglasila je Martinčević, koja je ujedno pozvala sve žitelje Varaždinske županije na događanja koja su po prvi puta otvorena za sve građanr te će se održavati na nekoliko lokacija diljem županije.
Predstava za djecu u organizaciji Viteškog reda Svetog Nikole “Traži se vitez hrabar“, bit će igrana u atriju Županijske palače od 9 do 12 sati u nedjelju, 9. rujna, dok će istog dana u 17 sati u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu početi 15. Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije, a iz Novog Marofa poletjeti će i balon koji je oslikan upravo Rabuzinovim motivima.
U utorak, 11. rujna, u 18 sati u atriju Županijske palače bit će odigrana predstava “Singerica” Jagode Kralj Novak, kazališne, filmske i televizijske glumice, ovogodišnje dobnice nagrade za životno djelo Varaždinske županije.
Građane u srijedu, 12. rujna, u 20 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu očekuje koncert nuSynergetic Orchestra. U petak, 14. rujna, u 18 sati u varaždinskom HNK na redu je glazbena poslastica, opereta “Vesela udovica”, u izvedbi Lidije Horvat – Dunjko, poznate sopranistice. Opereta će biti humanitarnog karaktera pa će sredstva biti namijenjena Zakladi “Vita”.

Dani vrganja

U subotu, 15. rujna, u atriju Županijske palače će se od 10 do 13 sati održati program u organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije i Općine Vinica. Od 10 do 12 sati građani će, baš kao i prošle godine, imati prilike razgledati Županijsku palaču uz vodstvo turističkog vodiča.
Program u subotu završava u Vidovcu, gdje će u 19 sati početi koncert Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva, koje ove godine slavi 80. obljetnicu rada, za što će im biti uručena nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu. U nedjelju 16. rujna, u Paki će se cijelog dana održavati već tradicionalna manifestacija Dani vrganja. Ovogodišnji Dani Županije završavaju u nedjelju, 16. rujna, biciklijadom “Županija na dva kotača”, koja će biti održana prvi puta.
– Svi programi su zaista zanimljivi i mislim da će ljudi prepoznati napor koji ovdje činimo da to bude drugačije i bolje te da bude orijentirano prema građanima, da imamo što više pozitivnog dojma oprtimizma, dobre volje, a sve to skupa nam nedostaje. Dobrodošli! – rekao je župan Radimir Čačić i najavio je da će se sljedeće godine ti programi obogaćivati i proširivati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter