Zavodu za hitnu medicine Varaždinske županije predana tri nova vozila, vrijedna 975.000 kuna

Saniteti su opremljeni prema svim važećim standardima, njima se mijenjaju stara vozila iz 1997. i 2004. godine

Objavljeno: 30.08.2018. zagorjeinternational

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio je tri nova vozila za sanitetski prijevoz, koja su nabavljena iz decentraliziranih sredstava i iz sredstava Županijskog proračuna.
Tom je prigodom Zavod obišao varaždinski župan Radimir Čačić te se, u pratnji ravnatelja Zavoda Mladena Smoljanca i svog zamjenika Roberta Vugrina, susreo s djelatnicima te ustanove i upoznao se s njihovim radom.

Izrazito funkcionalna

– Nova vozila vrijedna su 975.000 kuna, a opremljena su za sanitetski prijevoz, prema svim važećim standardima i to s pet stolaca i jednim ležajem. Ovim se vozilima zamjenjuju stara vozila iz 1997., odnosno 2004. godine, koja imaju od 380 do 470 tisuća kilometara – istaknuto je.
Župan Čačić naznačio kako su jedna od pretpostavki koje uvjetuju kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći, jedne od najvažnijih usluga koje uopće društvo može pružiti, svakako kvalitetna vozila.
– Vozila su vrhunski opremljena, i izrazito su funkcionalna. Budući da je ovdje nekoliko godina bilo zastoja i nije se ulagalo u obnovu voznog parka, ukazala se potreba da to sad ubrzano učinimo. Sada postoje tri nova vozila, do kraja godine stići će još jedno, a i sljedeće godine nabavit će se novo vozilo. Tako smanjujemo godišta vozila i dolazimo u neke standarde koji garantiraju da će stvari funkcionirati onako kako treba. Sve je to ozbiljan novac, kad se sve zbroji oko milijun i 400 tisuća kuna – izrazio je zadovoljstvo župan.

Najsuvremenija oprema

I ravnatelj Zavoda Mladena Smoljanec je naglasio kako je vozni park Zavoda jedan od najboljih u Hrvatskoj.
– Trenutno imamo devet vozila u timovima Hitne medicine i 33 vozila u sanitetskom prijevozu. Naše najstarije vozilo staro je 13 godina i sljedeće ćemo ga godine zamijeniti novim. Tako nastavljamo dobru praksu da svake godine spuštamo prosječno godište vozila – rekao je Smoljanec.
Inače, Zavod u svim vozilima ima najsuvremeniju opremu prema standardu, pa čak i nadstandard u vidu aparata Autopulse, koji pomaže kod zbrinjavanja STEMI programa i transportu pacijenata u Zagreb.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba