NA SVEČANOSTI DODJELE SVJEDODŽBI U SŠ KRAPINA, ŽUPANIJA NAGRADILA I TROJE UČENIKA KOJI SU SVA ČETIRI RAZREDA ZAVRŠILI S PROSJEKOM 5.0

Jelena Sajko: Svoju budućnost vidim u Hrvatskoj, a za ovakav uspjeh zaslužni su mrvica talenta, te puno sreće, truda i mukotrpnog rada

Objavljeno: 18.07.2018. Jelena Jazbec

U srednjoj školi Krapina održana je svečana podjela svjedodžbi i nagrada maturantima. Među njima je troje učenika koji su sva četiri razreda srednje škole završili s prosjekom 5.0 – Darija Komić, Jelena Sajko i Mihael Leljak. Mihael zbog upisa na fakultet nije prisustvovao pa će nagradu dobiti naknadno, a preostalim dvjema učenicama zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek uručila je novčanu nagradu i poklon vrećicu.

Nagrade najboljima

– Krapinsko – zagorska županija odlučila je veliku brigu posvetiti darovitoj i talentiranoj djeci, a među njima su i maturanti koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili s prosjekom 5.0. U našoj županiji u ovoj školskoj godini takvih učenika je 15, ovdje u Srednjoj školi Krapina troje. Njih je Županija ove godine po prvi put odlučila nagraditi simboličnim novčanim poklonom i poklon vrećicom – rekla je zamjenica župana.

180 maturanata

Obrazovanje je u krapinskoj srednjoj školi završilo 180 maturanata u sedam razrednih odjela, koji su i pristupili ispitu državne mature. Među njima je učenik koji je tri obvezna predmeta na višoj razini riješio s 99,87 posto i to govori o kvaliteti rada nastavnika, ali i upornosti učenika koji su izašli na ispite državne mature, rekao je ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan.
Nagrađena maturantica Jelena Sajko upisala je Prirodoslovno – matematički fakultet u Zagrebu, smjer matematiku i to joj je bio prvi izbor.
– Svoju budućnost vidim u Hrvatskoj, a presudno za ovakav uspjeh u ove četiri godine je mrvica talenta, te puno sreće, truda i mukotrpnog rada – dodala je Jelena. (Ivana Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba