U STUBIČKIM TOPLICAMA OBILJEŽEN ZAVRŠETAK PROJEKTA UDRUGE MLADIH “FENIKS”

ONI SU MALI, ALI SU VELIKI: Osnovnoškolci iz Oroslavja, Gornje Stubice i Marije Bistrice izabrali članove vijeća i dječje (grado)načelnike

Objavljeno: 11.06.2018. JJ

Udruga mladih “Feniks”, u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje, OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica i OŠ Marija Bistrica, od prosinca 2017. do lipnja 2018. godine provodi projekt “Mi smo mali, ali smo veliki”. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Kroz proteklih šest mjeseci, u sklopu projekta su se održavale radionice na teme “Dječja prava i obveze”, “Prihvaćanje različitosti”, “Kako mogu sudjelovati”, zatim likovna radionica na temu “Čarobni štapić” i parlaonica “I ja to mogu”.

Druženje i izbori

Protekle subote su u Hotelu “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama učenici triju partnerskih škola sudjelovali na zajedničkom druženju, čime je obilježen završetak projekta, te su održani izbori za dječjeg gradonačelnika, odnosno načelnika. Učenici su glasovali za učenike koji su se kandidirali tijekom provedbe projekta. U Gornjoj Stubici Dječje općinsko vijeće čine Laura Lisak, Marinela Lukec, Karla Bokun i Mihael Smrček. Za dječjeg načelnika izabran je Mihael Smrček, a za njegovu zamjenicu Karla Bokun.
U Mariji Bistrici Dječje općinsko vijeće čine Sandrin Kušić, Petra Šajnički, Dora Prugovečki i Estera Gučin – Županić. Za dječju načelnicu izabrana je Sandrin Kušić, a njezinu zamjenicu Petra Šajnički. U Oroslavju Dječje gradsko vijeće čine Nika Grabušić, Calista Jagarčec, Paula Zrinski, Anamarija Šimunić, Marta Mrzljak, Ema Mezdić, Leda Varžić i Lorena Perendić. Za dječju gradonačelnicu izabrana je Nika Grabušić, a za njezinu zamjenicu Calista Jagarčec. Najbolji likovni rad kojim su djeca predstavila svoj program rada, izradile su Marta Mrzljak, Ema Mezdić i Calista Jagarčec.

Snimljen film

Zajedničkom druženju, kojim je obilježen završetak projekta “Mi smo mali, ali smo veliki”, pridružili su se načelnik Marije Bistrice Josip Milički, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek i ravnateljica OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica Sanja Knezić te pedagoginje Martina Brlečić i Marina Milošić.
Na zajedničkom druženju snimljen je film vezan uz prijedloge učenika o tome što bi oni promijenili u svojoj lokalnoj zajednici da se nalaze na poziciji gradonačelnika, odnosno načelnika. Održana je likovna radionica pod vodstvom profesora likovne umjetnosti i bivšeg gradonačelnika Oroslavja Ivana Tuđe. Djeca su nacrtala vlastiti program za kandidaturu za načelnika i gradonačelnika, a bilo je tu dosta zanimljivih prijedloga, poput uređenja škole, izgradnje glazbene škole, uređenja dječjih igrališta, parkova, cesta, uređenja prostora za druženje djece i mladih, izgradnje kazališta, bazena, uvođenja taxi prijevoza, uređenja parka za pse, uvođenja besplatnih udžbenika i sl.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba