DVOSTRUKA RADOST U OPĆINI MARIJA BISTRICA

Svoj Dan proslavili Osnovna škola Marija Bistrica i Dječji vrtić “Pušlek”

Objavljeno: 01.06.2018. zagorjeinternational

Osnovna škola Marija Bistrica je u srijedu proslavila svoj Dan. Nakon snimanja zajedničke fotografije iza školske dvorane, počele su radionice za učenike i posjetitelje u prostorima škole i na školskom igralištu. Za niže razrede organizirane su radionice izrada lutaka od čarapa, pokretne slike – optičke iluzije, igre na otvorenom i zabavna matematika, a učenicima viših razreda ponuđene su filmska radionica, quilling – oblikovanje papira, plesna radionica, microcosmos na velikom ekranu, zabavna matematika – online kviz, 3D printanje, Rim u matematici i povijesti, tangram i matematičke igre, English workshop, ples na otvorenom, badminton, šah, ulična košarka, nogomet, natjecanje- spretnost u vožnji bicikla. Uz Dan škole, odjel glazbene škole pripremio je i dva koncerta u Domu kulture Marija Bistrica. Prvi je održan u ponedjeljak, a drugi u utorak.

Povijest i sadašnjost

Uz Osnovnu školu, svoj je 40. rođendan proslavio i Dječji vrtić “Pušlek”. Proslava je održana u Dvorani božanskog milosrđa u Svetištu Majke Božje Bistričke. U svečanom programu, predstavljena je povijest i sadašnjost vrtića, a s prigodnim programom nastupile su i sve četiri vrtićke grupe: jaslice, mlađa, srednja i starija grupa. Rođendan su čestitali brojni gosti, između ostalih, predsjednicu Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek i rektor Svetišta MBB preč. Domagoja Matoševića.

Novi vrtić

Ono što se provlačilo kroz ovu proslavu, čak i u tekstovima pjesama koje su izvodila djeca, je silna želje i potreba za novim vrtićem, pa se svi skupa nadaju uspjehu na skorašnjem novom natječaju na koji bi trebao biti prijavljen projekt izgradnje novog vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba