JOŠ JEDNO USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE DOMAĆIH PROIZVOĐAČA, OVOG PUTA U VARAŽDINU

Zagorci na 8. Izložbi bučinih ulja SZ Hrvatske osvojili dva zlata, tri srebra, pet bronci i jedno priznanje

Objavljeno: 28.05.2018. JJ

Osma Izložba bučinih ulja sjeverozapadne Hrvatske i prva Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe – Adria održana je u subotu u Varaždinu. Zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek pozdravio je sve okupljene na otvorenje izložbe, zahvalio svim proizvođačima bučinog ulja na sudjelovanju te se osvrnuo na rezultate Krapinsko – zagorske županije.
– Nakon šampiona prošle godine, ove nam je godine nedostajalo 0,8 bodova za prvo mjesto. Dakako da smo ponosni na naša dva zlata proizvođača iz Krapinsko – zagorske županije te sve ostale rezultate naših uljara. Iako se površinom pod bučama ne možemo uspoređivati s ostalim županijama, kvalitetom ulja to itekako možemo – istaknuo je Ferek – Jambrek.

Uljara Patrčević

Na izložbi su ove godine sudjelovali proizvođači iz Krapinsko – zagorske, Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke, Karlovačke, Koprivničko – križevačke i Sisačko – moslavačke županije te Grada Zagreba, kao i uljari iz Slovenije, Austrije i Mađarske. Ukupno je dodijeljeno 10 zlata, a šampion izložbe je bučino ulje Uljare Patrčević iz Varaždinske županije. S područja Krapinsko – zagorske županije, sudjelovalo je 11 proizvođača sa 16 uzoraka bučinog ulja, kojima su dodijeljena ukupno dva zlata, tri srebra, pet bronci i jedno priznanje.
Izložbu je otvorio varaždinski župan Radimir Čačić, a prisutnima su se obratili zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, zatim Luka Čuljak, ispred Grada Zagreba te Josip Kraljičković, ispred Zagrebačke županije.

Nagrađeni Zagorci

U kategoriji toplo prešana ulja, od Zagoraca, zlato su osvojili OPG Gorup iz Poznanovca i OPG Haramustek iz Gornje Stubice. Srebro je pripalo OPG-u Šoštarić Ivan iz Bedekovčine, a bronce OPG-u Čizmar Marina iz Marije Bistrice, Srednjoj školi Bedekovčina, OPG-u Cesarec Mladen iz Oroslavja i OPG-u Sinković Danijel iz Bedekovčine.
U kategoriji hladno prešano ulje, srebra su osvojili OPG Cesarec Mladen i OPG Mesar Marija, broncu OPG Sinković Danijel, dok je priznanje pripalo OPG-u Šoštarić Ivan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba