LEGENDFEST – Festival legendi, mitova i priča Krapinsko-zagorske županije

NOVA MANIFESTACIJA: U Dvoru Veliki Tabor sredinom rujna vas očekuju Crna kraljica, duh Veronike, Barbara Celjska, vitezovi i dame, coprnice, zmajevi i lakrdijaši

Objavljeno: 09.05.2018. AB

Zagorje će ove jeseni dobiti još jednu atraktivnu manifestaciju – LegendFest – festival legendi, mitova i priča Krapinsko – zagorske županije, koje će se održati 15. rujna u i oko Dvora Veliki Tabor. Naime, Udruga Val kulture iz Zagreba pokrenula je LegendFest prije 12 godina u Istarskoj županiji, Pićnu – malom istarskom gradiću bogate povijesti, i od tada ga uspješno organizira uz potporu institucija koje su prepoznale trud i zalaganje na očuvanju nematerijalne kulturne baštine Hrvatske, te dobrobiti za lokalnu zajednicu koje ova manifestacija donosi.

Učenje i zabava

– Cilj ovog obiteljskog festivala je upoznavanje domaćih i inozemnih posjetitelja s bogatstvom hrvatske nematerijalne baštine. Posjetiteljima se na festivalu, putem različitih vrsta umjetnosti, prikazuju legende, mitovi i priče Hrvatske. Glazba, ples, kazalište, fotografija, predavanja i dr. čine LegendFest multimedijalnim i interaktivnim spojem prostora, vremena i stila. Pored samog festivala, provest ćemo i popratne projekte LegendArt, LegendExpo i LegendIn. Dakle, 15. rujna vas u i oko Dvora Velik Tabor očekuju Crna kraljica sa svojim podanicima, duh Veronike, vitezovi i dame, kralj Sigismund i Barbara Celjska, coprnice, zmajevi i lakrdijaši  – kazali su organizatori te dodaju kako putem zabavnih umjetničkih sadržaja djeca, ali i odrasli, uče mitove, legende i zabavne povijesne detalje određenog mjesta u kojem se festival održava, što obogaćuje njihovu maštu i znanje te ih čini senzibilnijima za daljnje očuvanje nematerijalne i materijalne baštine kraja u kojem žive.

Turistička promocija

– LegendFest je ujedno i odličan način promocije Hrvatske kroz drugačiji i maštovitiji spektar povijesti, mitova, legendi i zabave, što je iznimno zanimljivo velikom broju turista koji dolaze ne više samo na obalu, već i u unutrašnjost Hrvatske. Toliko je mjesta u Hrvatskoj koji obiluju nematerijalnom i materijalnom kulturnom baštinom koju treba približiti zainteresiranoj publici i zaštititi za buduće generacije. Upravo je i to jedan od razloga širenja LegendFesta u Zagrebačku, Šibensko-kninsku pa sad i u Krapinsko-zagorsku županiju. Vidimo se na LegendFestu – pozivaju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba