OVOG VIKENDA 25. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA

Jedna od najpopularnijih hrvatskih automobilističkih utrka okupit će 80-ak natjecatelja, među kojima su i tri Zagorca

Objavljeno: 04.05.2018. JJ

Ovog vikenda održava se 25. Nagrada Stubičkih Toplica, jedno od najpopularnijih automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj koje se odvija na Sljemenskog cesti od Pile do Hunjke. I ove će godine nastupiti atraktivna vozila kategorije II (formule/prototipovi), a veliko priznanje organizatorima je i to što je utrka uvrštena u međunarodni FIA kalendar.
Brdska auto utrka Nagrada Stubičkih Toplica predstavlja, uz Delta Rally i buzetsku brdsku utrku, jedno od najpopularnijih automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj i redovito privlači velik broj natjecatelja i publike. Organizatori s mnogo entuzijazma godinama uređuju najtežu brdsku stazu u Hrvatskoj, koja je po zahtjevnosti zavoja, uspona i raznovrsnosti, sasvim sigurno i jedna od najtežih u Europi.

Kvalitetna podloga

Unatoč teškim prilikama u kojima se razvijalo ovo natjecanje, ono dugo godina zauzimala vodeće mjesto u Hrvatskoj, a po udovoljavanju svim sigurnosnim uvjetima glede kvalitete asfaltne podloge i dostatne količine zaštitnih ograda, zahvaljujući velikim ulaganjima Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije i Općine Stubičke Toplice, te sponzora, Auto kluba “INA Delta” Zagreb, koja su realizirana 2008. godine, uvršteno je u kalendar međunarodnih natjecanja te je time dobilo prestižan imidž u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima.
21. utrka održana 2014. dobila je i nagradu HAKS-a, kao najbolje organizirana brdska utrka u Hrvatskoj, a 23. utrka održana 2016. godine ponovno je uvrštena u kalendar natjecanja za Prvenstvo Slovenije.

Zatvorena cesta

Prijavljeno je 79 natjecatelja iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima su i tri Zagorca, sva trojica članovi AK Zagorje – Florian Šalec, Danijel Hursa i Dario Šamec.
Zbog održavanja utrke, u subotu i nedjelju će za sav javni promet biti zatvorena Sljemenska cesta od naselja Pila kod Stubičkih Toplica do Hunjke (ŽUC 2219), od 8 do 19 sati. Obilazni smjer je: Stubičke Toplice – Zagreb – Sljeme – Hunjka i obratno.
Utrke su na rasporedu u nedjelju u 10 i 14 sati, a u 13 sati održava se Robićev oldtimer memorijal.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba