OVO JE ZASIGURNO POČETAK JEDNOG LIJEPOG PRIJATELJSTVA…

Učenici iz Grčke organizirali maturalac u Hrvatskoj, kako bi upoznali svoje zagorske kolege, partnere na projektu “Photo moment”

Objavljeno: 01.05.2018. zagorjeinternational

Srednju školu Bedekovčina posjetilo je 23 učenika u pratnji troje nastavnika iz škole 5th General Lyceum of Heraklion Crete iz grada Irakleio Kritis iz Grčke. Učenici iz Grčke organizirali su maturalac u Hrvatskoj, kako bi se upoznali s članovima projektnog tima eTwinning projekta “Photo moment”, s kojima surađuju već nekoliko mjeseci.
eTwinning projekti su online projekti tijekom kojih učenici obavljaju aktivnosti vezane uz određenu temu, razvijaju niz digitalnih, jezičnih i organizacijskih kompetencija te rade u timu kako bi ostvarili postavljene ciljeve projekta. Projektni su partneri u ovom projektu, uz Srednju školu Bedekovčina i 5th General Lyceum of Heraklion Crete iz Grčke, i učenici iz Institute Moisés Broggi iz Barcelone.

Razmjena fotografija

“Photo moment” je projekt kojim se učenici upoznaju s osobinama dobre fotografije, uče kako napraviti kvalitetnu fotografiju te kako da fotografijom prenesu željenu poruku. Razmjenjuju se fotografije s učenicima iz drugih škola s različitim motivima, izrađuju virtualne izložbe i biraju najbolje fotografije. Time se učenici upoznaju i s autorskim pravima, kao i licencama objave autorskih uradaka.
eTwinning projekti jedna su od aktivnosti programa Erasmus, ali u njima nema mobilnosti, tako da iz Srednje škole Bedekovčina poručuju kako im je bilo izuzetno drago da su nakon višemjesečne suradnje na aktivnostima projekta, učenici iz Grčke odlučili da im destinacija školske ekskurzije bude Hrvatska.

Oduševljenje zelenilom

– Posebno smo ponosni što smo uspjeli ostvariti suradnju s Udrugom mladih iz Bedekovčine, pa je tijekom posjeta grčkih gostiju, njihov član, Luka Smuk, održao radionicu o mobilnom fotografiranju, čime smo dodatno educirali naše učenike i proširili program projekta. Gostima se Bedekovčina jako svidjela i oduševljeni su zelenilom i brežuljcima, kojih u njihovom zavičaju nema. Učenici su se vrlo brzo sprijateljili, predstavili su jedni drugima svoje škole i zemlje te smo svi zajedno i zaplesali, učeći korake tradicionalnih grčkih plesova – kaže profesorica Daniela Usmiani, koja je, kao koordinatorica projekta u Srednjoj školi Bedekovčina te eTwinning ambasadorica u Hrvatskoj, zajedno s grčkom kolegicom Pinelopu Chrysoulaki, organizirala cijeli posjet.
– Vjerujemo da će ovaj posjet još više produbiti suradnju te da će uskoro prerasti i u nove, veće Erasmus+ projekte, čime bi i učenici iz Bedekovčine imali priliku posjetiti prijatelje u Grčkoj – zaključuje profesorica Usmiani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba