ZA PREDSJEDNICU DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE KZŽ PONOVNO IZABRANA NADA SMREKAR

Društvu je u prošloj godini odobreno 10 bespovratnih potpora, trenutno zapošljava 34 osobe, a ove je godine već prijavilo 13 projekata

Objavljeno: 18.04.2018. JJ

U Zaboku je održana izborno – izvještajna skupština Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije. Za predsjednicu je ponovno izabrana Nada Smrekar, a na skupštini je donesen program rada za 2018. godinu te su prihvaćena izvješća za 2017. godinu. Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je sjajni rad Društva multiple skleroze KZŽ, čestitala novoj – staroj predsjednici na izboru te joj poželjela nastavak uspješnog rada i u narednom razdoblju.
– Krapinsko – zagorska županija već niz godina prati ovu udrugu i to prvenstveno putem natječaja na koje Društvo multiple skleroze prijavljuje jako dobre projekte. Zahvaljujem vodstvu udruge te svim članicama i članovima na svemu što čine da osobe s multiplom sklerozom u našoj županiji žive kvalitetnije i bolje – poručila je Petek.
Okupljene su pozdravili i načelnik Bedekovčine Darko Ban, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Martina Šarić, u ime Grada Zaboka, zatim pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te predstavnica tvrtke Salvus.

Volonterski sati

Društvo multiple skleroze KZŽ humanitarna je udruga osnovana radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti, koja okuplja svoje članove i članice na čitavom području Krapinsko – zagorske županije, te kroz svoje svakodnevne aktivnosti brine o potrebama i problemima osoba oboljelih od multiple skleroze.
Društvo trenutno broji 160 članova i članica, a aktivno djeluje već šesnaestu godinu. S obzirom na broj stanovnika, ima najveći broj članova u odnosu s ostalim županijama i Gradom Zagrebom. Kontinuirano povećanje vlastitog članstva, širenje aktivnosti na sve osobe s invaliditetom (uključujući učenike) te cjelokupnu zajednicu, velik broj zaposlenih kroz programe i projekte usmjerene jačanju organizacije, članstva, osoba s invaliditetom te inkluzija i senzibilizirana javnost rezultati su uspješnosti i prepoznatljivosti.
Društvo u ovom trenutku provodi niz projekata financiranih s nacionalne razine, kao i iz Europskog socijalnog fonda i zahvaljujući tim projektima – u mjeri koja je moguća njihovom provedbom – svojim članovima, ali i ostalim osjetljivim skupinama, pruža raznovrsne usluge izvaninstitucionalne skrbi i potporu koja im je potrebna.
Samo tijekom prošle godine, Društvu je odobreno 10 bespovratnih potpora kroz koje je ostvarilo i partnerstvo s 14 ostalih dionika, a 44 volontera su tijekom prošle godine ostvarili 1240 sati volonterskog rada.

Socijalni fond

U ovoj godini Društvo je, do sada, prijavilo 13 projekata, od kojih su četiri odobrena na natječajima Županije, gradova i općina, jedan je u fazi analize proračuna na natječaju Europskog socijalnog fonda “Socijalno uključivanje i zapošljavanje marginaliziranih skupina”, u kojem je županija partner, dok su ostali prijavljeni projekti u fazi evaluacije. Na skupštini je istaknuto da će odobreni projekti omogućiti terenski iskorak i više aktivnosti osoba koje nisu u mogućnosti dolaziti u prostorije udruge.
Društvo multiple skleroze KZŽ trenutno zapošljava 34 osobe – 20 osobnih asistenata, 10 pomoćnika u nastavi, fizioterapeuta, psihologa, tajnica te koordinatorica projekata. Članovi Društva, ali i ostale osobe s invaliditetom, zahvaljujući tim programima i projektima imaju osigurane asistente, pomoćnike u nastavi, psihološku pomoć, mogućnost svakodnevnih fizikalnih terapija, potporu u jačanju samopouzdanja i stjecanja novih vještina kroz kreativne, glazbene, nutricionističke radionice, radionice vježbanja, terapijske vježbe u vodi i niz drugih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba