MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA UKLJUČIO SE U 23. MUZEJSKO – EDUKATIVNU AKCIJU POD NAZIVOM “LAĐA”, KOJA TRAJE DO 18. SVIBNJA

PREDAVANJA I RADIONICE ZA DJECU I MLADE: Otvorene prijave za program “Nova otkrića o životu neandertalaca! Plovidbe… liječenje… nakit…”

Objavljeno: 18.04.2018. JJ

Muzej krapinskih neandertalaca uključio se u 23. Muzejsko – edukativnu akciju i nagradnu igru Sekcije za muzejsku pedagogiju Hrvatskog muzejskog društva, koja nosi naziv “Lađa”. Akcija u kojoj sudjeluju brojni hrvatski muzeji, a koja se organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, traje od 18. travnja do 18. svibnja. U Muzeju krapinskih neandertalaca će se u tom periodu održavati program pod nazivom “Nova otkrića o životu neandertalaca! Plovidbe… liječenje… nakit…”, u sklopu kojeg će se odvijati različite aktivnosti, radionice i predavanja za djecu i mlade.

Knjižica za 10 kuna

Sudionici akcije će tako u krapinskom muzeju saznati brojne informacije o najnovijim znanstvenim otkrićima koja potvrđuju da je neandertalac bio sličan modernom čovjeku. Primjerice, njihove alatke pronađene na pojedinim otocima koji nikada nisu bili povezani s kopnom svjedoče o njihovoj vještini izrade splavi i snalaženju na vodi. Također, istraživanja zubiju neandertalaca otkrivaju korištenje ljekovitog bilja, a zaliječene povrede dokazuju liječenje i brigu za bolesne članove zajednice. Uz to, njihovo kompleksno ponašanje i razvijenu inteligenciju otkrivaju i pronađeni dijelovi nakita te mogući tragovi špiljske umjetnosti.
S knjižicom 23. EMA-e, po cijeni od 10 kuna, djeca i mladi mogu sudjelovati u programima svih muzeja koji su se uključili u akciju, a u Muzeju krapinskih neandertalaca dobiva se gratis ulaznica za obilazak stalnog postava Muzeja te edukativni materijal pod nazivom “O prapovijesnom liječenju, neandertalcima i ljekovitom bilju”. Također, uz obilazak Muzeja i Nalazišta Hušnjakovo, knjižica omogućuje i sudjelovanje na radionicama koje će se organizirati subotama, 21. i 28. travnja te 5. i 12. svibnja, od 13 do 14.30 sati. Na radionicama će sudionici imati priliku izraditi umanjene modele splavi od prirodnih materijala, upoznati ljekovito bilje Hušnjakova ili izraditi nakit inspiriran prapoviješću.

“Drevni moreplovci”

Također, za srednjoškolce, studenti, ali i sve zainteresirane, doc. dr. sc. Marcel Burić održat će predavanje/prezentaciju “Drevni moreplovci: o veslima, jedrima, mornarima… i pokojoj nemani”, 26. travnja od 12.45 do 13.30 sati.
Za sudjelovanje na radionicama i za predavanje potrebna je prethodna najava na broj telefona 049/371 – 491 ili na mail [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba