HVALEVRIJEDNA TRADICIJA KOJA SE U OPĆINI JESENJE ODRŽAVA VEĆ DUGI NIZ GODINA

Načelnik i župnik obišli najstarije žitelje, družili se s njima, a svakome poklonili i košaru s voćem i slatkišima

Objavljeno: 11.04.2018. JJ

Tradicija obilaska žitelja koji su navršili devedeset i više godina u Jesenju se održava već dulji niz godina, pa su tako i ovog puta svoje sumještane obišli načelnik Andrija Ranogajec i župnik Danijel Herceg.

Jedina žena

Najstarija mještanka Klara Artić jedina je žena među devedesetogodišnjacima. 97 joj je godina, no, bolest ju je, nažalost, prikovala uz krevet. Ipak, ne krije kako se veseli proslavi svog stotog rođendana. Augustu Habijancu 93 su godine. Živi sam, ali svoje goste redovito dočekuje dobrog raspoloženja, a nije propustio ni priliku da im ispriča kako se to nekad živjelo – skromno, ali veselo.
Viktor Malogorski otkrio je načelniku Ranogajcu i vlč. Hercegu kako se dobro slaže sa suprugom Barbarom, koja mu pomaže. Radio bi, kaže, neke lakše poslove, no ne može zbog narušenog zdravlja.

Šetnje prirodom

Sa suprugom Fanikom, sinom i snahom, živi Josip Galović, koji je, ističe, zadovoljan jer ima dobre ukućane, pa mu ništa ne nedostaje, osim zdravlja.
Ivan Osredečki pak voli šetati prirodom, pa stoga čim se vrijeme proljepša, provodi dane u šetnji.
– Nedjelja je rezervirana za misu, molitvu i zahvalu Isusu za život koji živim – kaže Osredečki, te ne krije kako je zahvalan i sinu i snahi koji mu pomažu.
Ovi su susreti, iako kratki, razveselili najstarije žitelje općine Jesenje, a s posebnom su radošću primili i poklon načelnika i župnika – košaru s voćem i slatkišima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba