NASTUPILO VIŠE OD 200 IZVOĐAČA IZ ŠEST KULTURNO – UMJETNIČKIH DRUŠTAVA, A SADA SU POZNATI I POBJEDNICI

Na 24. Smotri folklora KZŽ nagrađeni KUD Đurmanec, KUD Sveti Križ Začretje i KUD Pregrada

Objavljeno: 27.03.2018. JJ

U subotu je u Domu kulture u Krapinskim Toplicama održana 24. Smotra folklora Krapinsko – zagorske županije. Na Smotri je nastupilo 210 izvođača iz šest kulturno – umjetničkih društava, koji su se predstavili pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja, a posjetiteljima su prezentirane i tradicijska baština Posavine i Gradišća.
Na pozornici Doma kulture u Krapinskim Toplicama predstavili su se, u natjecateljskom dijelu, KUD Belec, KUD Đurmanec, KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice, KUD Pregrada i KUD Sveti Križ Začretje, a u revijalnom dijelu Ansambl Zabok.
Poznata zagorska stručnjakinja za folklor, selektorica Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Senka Jurina u dvodnevnom je prosudbenom postupku izabrala pobjednike. Za najuspješniju izvedbu zagorskog folklora nagrađen je KUD Đurmanec, za najuspješniju izvedbu koreografije koja obrađuje hrvatsku folklornu građu izvan Zagorja nagrada je pripala KUD-u Sveti Križ Začretje, a za najuspješniju praizvedbu nagrađen je KUD Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba