Načelnik Gornje Stubice obišao retenciju Burnjak, na kojoj su zbog začepljenja glavnog ventila morali intervenirati djelatnici Hrvatskih voda

JASMIN KRIZMANIĆ: Apeliram na mještane da kada vrše sječu drveća u obuhvatu retencije, uklone svu drvnu masu koja nastane, da se ovo ne ponovi

Objavljeno: 19.03.2018. AB

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić obišao je u nedjelju sa zaposlenicima Hrvatskih voda retenciju Burnjak. Naime, stručne službe Hrvatskih voda svakodnevno kontroliraju situaciju vezano uz retenciju i za sada je sve pod kontrolom, budući da je retencija predviđena i za veće količine vode te još uvijek nije dosegnut njezin maksimum.

Naknada štete

No ipak je došlo do začepljenja glavnog ispusnog ventila retencije i to ne zbog granja već zbog srušenih stabala, zbog čega zaposlenici Hrvatskih voda s velikim pumpama prepumpavaju vodu iz retencije.

– Apeliram na mještane da kada vrše sječu drveća u obuhvatu retencije, uklone svu drvnu masu koja nastane, kako se isto ne bi ponovilo – rekao je načelnik Krizmanić, dodajući da se mještani kojima je učinjena šteta na njihovim parcelama, mogu javiti u Općinu Gornja Stubica svakog radnog dana od 8 do 14 sati, pa će Općina podnijeti objedinjeni zahtjev za naknadu štete Hrvatskim vodama.

Brza intervencija

– Zahvaljujemo se Hrvatskim vodama na brzoj intervenciji i njihovom svakodnevnom obilasku i kontroli retencije, iako u ovom trenutku ima i mnogo ugroženijih područja u Republici Hrvatskoj nego je području naše općine – zaključio je Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba