ODLIČNA VIJEST: Pokazatelji stanja sigurnosti na području koje pokriva PU krapinsko – zagorska izuzetno su povoljni

Tako mali broj kaznenih djela, prometnih nesreća i remećenja javnog reda u mira kao što je bio u veljači, u Zagorju nije zabilježen već cijelo desetljeće

Objavljeno: 09.03.2018. AB

Analizirajući podatke stanja sigurnosti na području Policijske uprave krapinsko – zagorske u proteklih deset godina, a isto tako uspoređujući osnovne statističke pokazatelje za veljaču u istom razdoblju te uzimajući u obzir i siječanj 2018. godine, opće stanje sigurnosti na području Policijske uprave krapinsko-zagorske ocjenjujemo izuzetno povoljno – izvijestili su iz policije.

40 kaznenih djela

– Naime, u veljači ove godine zabilježili smo 40 kaznenih djela, što je najmanji broj u proteklih deset godina, a isto tako u posljednjih deset godina tijekom veljače zabilježen je i najmanji broj prometnih nesreća, odnosno njih 35. Da je stanje sigurnosti veoma povoljno, pokazuje i činjenica kako je zabilježeno pet teških krađa provaljivanjem, što je najmanji broj takvih kaznenih djela u posljednjih deset godina. Podatak od šest zabilježenih prekršaja protiv javnog reda i mira, također govori da smo u odnosu na prošlu 2017. godinu tijekom veljače zabilježili 53,8 posto manje takvih prekršaja – rekao nam je glasnogovornik PU krapinsko – zagorske Zoran Lončar.

Pronađeni počinitelji

Zagorski policijski službenici mogu se pohvaliti i kako su tijekom veljače ove godine uspješno razriješili, odnosno pronašli počinitelje za 21 kazneno djelo za koje su počinitelji bili nepoznati, ali isto tako od tog broja 12 kaznenih djela odnosi se na počinitelje kaznenih djela iz prethodne godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba