NA ZAHTJEVA ŽUPANIJSKOG VIJEĆNIKA MIŠE GRILECA, IZ GRADA PREGRADE OTKRILI U KOJOJ JE FAZI PROJEKT IZGRADNJE EKO – BAZENA

IZGRADNJA BI MOGLA POČETI SLJEDEĆE GODINE: U tijeku je razrada projektne prijave za natječaj INTERREG Slovenija – Hrvatska

Objavljeno: 06.03.2018. JJ

Na prošloj, šestoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Mišo Grilec je u okviru aktualnog sata postavio pitanje o statusu projekta izgradnje eko – bazena u gradu Pregradi. Podsjećamo, radi se o planu izgradnje eko – bazena koji bi djelomično “kopirao” izgled jezera. On u jednom svom dijelu ima suhi filter i pregrađeno područje s regeneracijskim biljem i raslinjem, tako da bez dodavanja ikakvih kemikalija uvijek ima kristalno čistu vodu. Bazen bi bio površine 1500 četvornih metara, imao bi pješčanu plažu, koja će se u blagom nagibu spuštati prema bazenu, veliko područje za neplivače, dubine 1,35 metara te područje za plivače, dubine 2,5 metara, na kojem bi bila i mogućnost postavljanja triju plivačkih staza. Uz to, imao bi drvene platoe i molove za sunčanje, dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku te dva objekta: jedan za ugostiteljske usluge, a drugi za garderobe, recepciju, sanitarije te prostoriju za prvu pomoć.

Još tri natječaja

– U postupku je razrada projektne prijave sa slovenskim partnerom za natječaj “INTERREG Slovenija – Hrvatska”, a u planu je prijava projekta i na predstojeća tri potencijalna natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava na nacionalnoj i europskoj razini – stoji u odgovoru pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja.
Idejno rješenje prvi je puta predstavljeno javno na sjednici pregradskog Gradskog vijeća, održanoj 21. ožujka, a idejni je projekt izložio predstavnik tvrtke LUMIL d.o.o. iz Maribora, koja je zadužena za izradu projektne dokumentacije. Ta je tvrtka odabrana za izradu projektne dokumentacije s cijenom od 236.250 kuna s PDV-om, a taj je postupak započeo u veljači 2017. godine. U listopadu je Hrvatski telekom izmjestio telekomunikacijsku mrežu s područja gdje se planira izgradnja bazena, nakon čega je uslijedio završetak projektne dokumentacije, odnosno, ishođenje građevinske dozvole. Građevinska dozvola je izdana 11. prosinca 2017., od strane Krapinsko – zagorske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Pregrada.

Više od 230 tisuća kuna

Projektna dokumentacija i građevinska dozvola bile su preduvjet za prijavu projekta izgradnje biološkog bazena na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, a ovisno o rezultatima, iz Grada kažu kako se nadaju bi izgradnja bazena mogla započeti 2019. godine.
Trošak izrade projektne dokumentacije iznosio je 236.085,88 kuna, uz sufinanciranje Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 50 tisuća kuna te tvrtke Kamgrad d.o.o., u iznosu od 20 tisuća kuna. Hrvatski telekom je pak u cijelosti financirao izvedene radove izmještanja telekomunikacijske infrastrukture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba