Restoran Vuglec breg jedan je od četiri restorana iz Hrvatske, koji je nakon tajnih obilazaka Michelinovih inspektora, dobio prestižnu oznaku BiB Gourmand

Boris Vuglec: Iznenađeni smo, ovo nam puno znači, svakim se danom trudimo biti sve bolji i to je prepoznato

Objavljeno: 02.03.2018. Alen Brodar

Restoran Vuglec breg jedan je od samo četiri restorana iz Hrvatske koji je dobio prestižnu MICHELINOVU oznaku Bib Gourmand. Naime, u četvrtak je objavljeno novo online izdanje Michelinova vodiča za Hrvatsku, prema kojem su tu preporuku uz Vuglec breg, dobili i Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok) i Konoba Fetivi (Split). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Nismo imali pojma

– Iznenađeni smo, nismo uopće razmišljali o tome, niti smo imali bilo kakvu informaciju da se provodi ovakvo ocjenjivanje restorana. Znači nam ovo puno, svaki uspjeh daje dodatnu promidžbenu vrijednost – rekao nam je Boris Vuglec, koji nije ni mogao znati da su mu tijekom prošle godine u gostima bili Michelinovi inspektori, budući da je novi Michelinov online vodič za Hrvatsku rezultat obilaska hrvatskih restorana profesionalnih Michelinovih inspektora, koji su tijekom 2017. godine u strogoj tajnosti obilazili restorane diljem zemlje.
Inače, Vuglec breg godišnje posjeti između 25.000 i 30.000 ljudi, što restoran, što smještaj, što u kombinaciji.
– Ima jako puno stranaca i kada počne sezona, od ranog proljeća, dolaze baš oni iz daljih zemalja, pa odsjednu kod nas, a obilaze Zagreb, Plitvice, pa čak i do Jadrana, Hvara i Dubrovnika oni te udaljenosti, kada su već prošli toliko tisuća kilometara, ne smatraju velikima. I baš od gostiju nam pohvale najviše znače, a njih je uistinu puno, vjerujem da će ova Michelinova oznaka, koja je došla zbog naše originalnosti, kvalitete i truda da svakim danom to bude još bolje, biti dobra preporuka da nam ih dođe još više – zaključio je Boris Vuglec.
Inače, lani je prvi put u povijesti Michelinovu zvjezdicu dobio jedan hrvatski restoran – rovinjski Monte, a ove godine je ta velika čast pripala šibenskom restoranu Pelegrini i dubrovačkom restoranu 360. Preporuke Michelina tako sada ima 55 hrvatskih restorana, što je porast u odnosu na prošlogodišnje 33 preporuke. Restoranima je stoga čestitao i ministar turizma Gari Cappelli:

Unaprjeđenje kvalitete

– Čestitam restoranu Pelegrini iz Šibenika i dubrovačkom restoranu 360 na dobivenim Michelinovim zvjezdicama te rovinjskom Monteu na potvrdi prošlogodišnjeg priznanja. Isto tako, čestitam i svim uvrštenima na Michelinovu listu preporuka te dobitnicima oznake Bib Gourmand. Ova priznanja velika su nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete i stvaranju cjelokupnog gastronomskog doživljaja, a koji je postao jedan od glavnih motiva dolaska gostiju u Hrvatsku. Vjerujem kako će ovo svima biti dodatan poticaj za daljnji razvoj, ulaganje u ljudske resurse i povezivanje ponude s lokalnim proizvođačima. Želja mi je da zajedno nastavimo uspješno graditi imidž Hrvatske kao prepoznatljive gourmet destinacije – rekao je Capelli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba