OVE GODINE SUDJELOVALO 146 UČENIKA OSNOVNIH I ŠEST UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru otvorena izložba najboljih radova natjecanja LIK

Objavljeno: 27.02.2018. zagorjeinternational

Ovogodišnji domaćin natjecanja LIK za osnovne i srednje škole Krapinsko – zagorske županije bila je Osnovna škola Mače, a izložba najboljih radova otvorena je danas u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru. Radove je ocjenjivalo stručno povjerenstvo na čelu s Carmen Bačurom Potočić iz zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, uz koju su bili još likovni pedagozi Ljiljana Cvetko iz OŠ Bedekovčina i Mače, Gordana Ružić iz OŠ Augusta Cesarca Krapina, Zvonko Šarčević iz OŠ Zlatar i Anuška Alfirević iz ŠUDIGO-a.

Oblikovanje žice

Povjerenstvo je od prijavljenih 146 učenika osnovnih i šest učenika srednjih škola, za državno natjecanje predložilo 10 osnovnoškolskih i tri srednjoškolska rada, a uz njih je izloženo još 10 odabranih radova, ove godine nastalih trodimenzionalnim oblikovanjem žice. Posebno su nagrađeni Jan Skušić iz OŠ Oroslavje, Patrik Mutak iz OŠ Lobor i Melita Blažun iz OŠ Pregrada, a od srednjoškolaca Luka Škrlec iz SŠ Krapina te Sandra Plečko iz zabočkog ŠUDIGO-a.

Sredinom travnja

Mlade likovnjake pozdravila je i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, koja im je ukratko predstavila Galeriju izvorne umjetnosti te poželjela da jednom i prvu samostalnu izložbu održe upravo u zlatarskoj Galeriji.
Državno natjecanje “LIK 2018 – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna”, održat će se sredinom travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba