ZAMETENI ISTOK ŽUPANIJE: NAJVEĆE PROBLEME PRAVI VJETAR KOJI STVARA NANOSE KOJI SE NE STIŽU ČISTITI

Školski bus zapeo u snijegu između Martinšćine i Juranšćine, odgođena nastava u Budinšćini, Hrašćini i Belcu

Objavljeno: 26.02.2018. Alen Brodar

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina obavijestila je učenike i njihove roditelje da se zbog vremenskih neprilika, u utorak, 27. veljače, odgađa nastava. Nastave neće biti u matičnoj školi Budinščina i u Područnoj školi Hrašćina, a također se u utorak neće održati ni predškola. O rasporedu nastave dalje, učenici i roditelji mogu kontaktirati OŠ Budinščina, istaknuto je na školskim internetskim stranicama.

“Nije snijeg samo u Lici”

– Ovdje je Sibir. Ravnateljica je predložila da bude tako i dobro je napravila. U razgovoru sa mnom i sa županijom, odlučeno je da se odgađa nastava u utorak u OŠ Budinščina i u PŠ Hrašćina. I dobro da je odgođena, jer ovo je stvarno užas, pa na županijskoj cesti je ostao zameten autobus sa školskom djecom i nisu mogla dalje. U utorak sigurno neće biti nastave, a za dalje će se vidjeti. Naime, glavne pravce mi držimo pod kontrolom što se tiče čišćenja snijega, međutim, puše k’o ludo i sve odmah zamete. Mi prođemo s ralicom, za sat vremena kao da nitko nije ništa napravio. Tako da ćemo glavne linije i dalje držati, a po selima ćemo se primiti posla kada malo stanu snijeg i vjetar. Nas zapravo toliko ne muči snijeg, koliko jak vjetar koji radi visoke nanose. Mi koji smo u podnožju Ivančice, stvarno se teško nosimo s ovim zapusima. Gledam vijesti na TV-u, dolje u Dalmaciji padnu dvije pahulje i svi se dignu na zadnje noge, a tu je mećava i nitko ništa ne pita, koliko će nas kao općinu koštati zimska služba. Nije snijeg samo u Lici, trebao bi se netko i nas sjetiti. Evo, mi u Grtovcu imamo nanose snijega takvi da sa ICB-om ne može iznad sebe dizati i slagati snijeg, a maksimum mu je do tri metra – rekao nam je načelnik Budinščine Radovan Hercigonja.

Nitko nije stradao

Nastava je odgođena i u OŠ Belec, a zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek rekla nam je da je u samom Zlataru još u redu, ali u naseljima ima problema, i to u Belcu, Martinšćini, Juranšćini, Donjoj i Gornjoj Selnici, Repnom i Belečkom Završju.
– I školski bus je zapeo između Martinšćine prema Juranšćini, išli su s ICB-om da ga oslobode, srećom nije nikome ništa. Naše ekipe su cijelo vrijeme na terenu od petka i čiste, uopće ne znam koliko će nas doći čišćenje. Ljudi stvarno imaju strpljenja, jer mi to jednostavno ne stižemo čistiti, zapusi se stvaraju non – stop – rekla nam je gradonačelnica Auguštan – Pentek, dodajući da će se i dalje truditi čistiti što je bolje moguće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba