ZAGOREC SLADOLEDNOM ČAROLIJOM “ČETIRI UŽITKA” POMEO KONKURENCIJU NA GELATO FESTIVAL CHALLENGEU ODRŽANOM U SPLITU

BRAVO! Najbolji mladi hrvatski sladoledar Krešo Gulija iz slastičarne “Tri užitka” – evo kakvom je poslasticom osvojio žiri i plasirao se na europsko finale

Objavljeno: 10.02.2018. zagorjeinternational

Pobjednik Gelato Festival Challengea održanog u petak u Spaladium Areni u Splitu, u kategoriji do 30 godina je Krešo Gulija iz zabočke slastičarnice Tri užitka, javlja Slatkopedija.hr.

Inače, pobjednica Gelato festivala je Kristina Prgomet iz slastičarnice Bella Ice Cream, koja je sladoledom Spekulas Lemon osvojila stručni žiri te izborila sudjelovanje na finalu svjetskog prvenstva koje će se 2021. održati u Italiji.
U kategoriji mladih sladoledara do trideset godina, Krešo Gulija pomeo je konkurenciju sladoledom Četiri užitka, koji je napravljen od badema i maka s preljevima od naranče, smokve i slatkog badema te time potvrdio kvalitetu svojih sladoleda, što ga vodi na europsko finale, koje će se sljedeće godine održati u Firenzi. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno četrnaest sladoledara, a svojim su se sladoledom istaknuli i Alisa Nenadić iz slastičarnice Dolce Vita, čiji je sladoled Domino osvojio nagradu za najbolju strukturu te Marijana Ercegović iz slastičarnice Cukarin Patisserie koja je svojim sladoledom Hurem pokazala najveću kreativnost.
U ime Carpigiani Universityja koji organizira ovo natjecanje na svjetskoj razini okupljenima se obratio Ethan Murphy, koji je istaknuo kako mu je osobito zadovoljstvo da je upravo festivalom u Splitu započela ova godina te da je uživao u izvrsnim okusima hrvatskih sladoleda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba