DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO MARIJA BISTRICA ODRŽALO REDOVNU IZVJEŠTAJNU SKUPŠTINU

U prošloj godini zabilježeno 13 intervencija, a nakon niza godina, ponovno je osnovana ekipa ženske mladeži

Objavljeno: 05.02.2018. zagorjeinternational

Svoju 129. redovnu izvještajnu skupštinu u subotu je održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica. Trenutno DVD Marija Bistrica broji 95 članova s pravom glasa, ekipu vatrogasne mladeži od 11 članova te 16-ero djece od 6 do 12 godina. Kako je istaknuto u izvješću o radu, u prošloj godini zabilježeno je 13 intervencija, od toga devet požara, te po dva ispumpavanja i otklanjanja srušenih stabala. Na intervencije je u prosjeku izlazilo sedam vatrogasaca, a zabilježena su i četiri dežurstva kod kontroliranog spaljivanja korova.

Izvanredne dislokacije

Pored toga, Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok ispostava Marija Bistrica, na području općine Marija Bistrica odradila je i samostalno 15 intervencija. Zamjenik zapovjednika Tomislav Kuntić sudjelovao je u izvanrednim dislokacijama prilikom velikih požara na Jadranu, a valja spomenuti i tradicionalno sudjelovanje u vjerskim događanjima u organizaciji Svetišta MBB-e, zatim suorganizaciju vatrogasnog hodočašća u Mariju Bistrici, organizaciju Dana otvorenih vrata za djecu i sudjelovanje u zajedničkoj vježbi kod Područne škole u Selnici, u sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”. Klara Babić, kao voditeljica, podnijela je izvješće o radu s djecom u 2017. godini, istaknuvši kako je u 2017. nakon mnogo godina ponovno oformljena ekipa ženske mladeži. Na skupštini su dodijeljene i vatrogasne spomenice za višegodišnji rad u društvu.

50 godina aktivnosti

Tako su spomenice za 10 godina primili Filip Hajster, Andrija Obad i Andrija Milički, za 30 godina Miroslav Babić, Nediljko Znaor, Branko Matok i Zdenko Jagar, dok je Josip Meštrović primio Vatrogasnu spomenicu za 50 godina aktivnosti. Prisutnima su se obratili predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Vladimir Huzak, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica Stjepan Joć, te predstavnici brojnih prijateljskih vatrogasnih društava, udruga, sponzora i donatora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba