DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KRAPINA POTPISALO POVELJU O PRIJATELJSTVU SA SLOVENSKIM PGD-OM METLIKA

“Ni granice ni politika nisu prepreka vatrogascima u njihovoj vrhunskoj suradnji”

Objavljeno: 03.02.2018. JJ

Na 149. izborno – izvještajnoj skupštini Prostovoljnog gasilskog društva Metlika iz Republike Slovenije, potpisana je povelja o prijateljstvu između PGD-a Metlika i DVD-a Krapina. Na taj način “formalizirano” je višegodišnje prijateljstvo tih dvaju društva, koje je započelo prije nekoliko godina, prilikom posjeta slovenskog društva s njihovom djecom i mladeži Muzeju krapinskih neandertalaca, kada su prvi puta posjetili i krapinske vatrogasce.
Povelju o prijateljstvu potpisali su u ime DVD-a Krapina predsjednik Dražen Strabić te u ime PGD-a Metlika predsjednik Amir Mehadžić. Tom prilikom je istaknuto da granice i politika ne predstavljaju nikakav problem vatrogascima u njihovoj suradnji i druženju. Potpisivanju povelje o prijateljstvu nazočio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je bio predsjednik DVD-a Krapina u vrijeme kad je počela suradnja tih dvaju vatrogasnih društva, te župan Občine Metlika Darko Zevnik. Od strane DVD-a Krapina, nazočili su potpredsjednik Vjekoslav Kranjčec, tajnica Tanja Matković te drugi članovi društva. PGD Metlika je najstarije slovensko vatrogasno društvo koje sljedeće godine slavi 150. godišnjicu postojanja i djelovanja.
DVD Krapina već od prije ima potpisane povelje o bratimljenju i prijateljstvu sa PGD-om Kozje, PGD-om Ptuj, FF-om Fürstenfeld i PGD-om Maribor Mesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba