“SVATKO IMA SVOJU PRIČU”: ZBOG BOLESTI, DJEČAK NE MOŽE JESTI KRUTU HRANU. NJEGOVA SAMOHRANA MAJKA BRINE O TROJE DJECE I JEDVA SPAJA KRAJ S KRAJEM…

JOŠ IMA DOBRIH LJUDI: Zahvaljujući ovim djevojkama, maleni Karlo dobio 16 kilograma Čokolina, igračke, ručnike, jakne, zdjelice…

Objavljeno: 03.02.2018. JJ

Karlo je rođen sa sedam mjeseci i već tada počinju teški problemi. Stolica u plodnoj vodi, sepsa i reanimacije novorođenčeta obilježile su početak ovog malog i hrabrog života. Svoje prve mjesece proveo je u inkubatoru, spojen na respirator zbog nemogućnosti samostalnog disanja. Karlo danas ima devet godina, a njegova samohrana majka, sa statusom njegovateljice, brine o troje maloljetne djece i nema dovoljno sredstava za život. Karlovo stanje onemogućuje joj da radi jer mu je njega potrebna 24 sata na dan.
U pomoć su priskočile vrijedne djevojke iz Bedekovčine, članice ogranka Zagorske lige protiv raka pod nazivom “Svatko ima svoju priču”.

Napisale pismo

– Napisale smo našem poznatom proizvođaču hrane, Podravki, pismo pod nazivom “Čokolino koji život znači”. Željele smo smanjiti teret ove majke barem jednim malim dijelom. S obzirom na to da Karlo ne može jesti krutu hranu i živi gotovo samo od Čokolina, odlučile smo zamoliti Podravku da nam pomogne malom donacijom. Napisale smo pismo. Iskreno. Ljudski. Baš onako iz srca kako bi prijateljima prepričavali tešku životnu situaciju poznanika, susjeda ili sumještanina. Upravo takav odgovor smo i dobile. Odgovor iz srca, pravi prijateljski. Slike koje prilažemo uz ovaj tekst govore više od tisuću riječi. Za tjedan dana stigao nam je odgovor. Stiglo nam je 16 kilograma Čokolina, plišane igračke, ručnici, jakne, zdjelice… Osjećaj da negdje još ima ljudi koji ne ostanu imuni na toplu ljudsku priču, iskrenu, baš onako iz srca, nema cijenu. Pružiti ruku pomoći onome kome je potrebna, nema cijenu, a djeluje čudesno. Hvala, Podravka, tisuću puta! – napisale su djevojke na svojoj Facebook stranici i najavile novu humanitarnu akciju za pomoć malome Karlu.

Organiziraju i koncert

– Ovime želimo najaviti naš projekt koji se već neko vrijeme kuha u našoj kuhinji! To je koncert u organizaciji FA “Žuna” i naše male inicijative po nazivom “Svatko ima svoju priču”. I Karlo ima svoju priču. U nedjelju, 25. veljače, u 18 sati, mi ćemo vam je ispričati u dvorani Srednje škole Bedekovčina. Ne trebate biti veliko poduzeće da biste bili donator. Kupnjom karte od 25 kuna svatko od vas može postati donator na nadolazećem koncertu i tako pružiti ruku Karlu i njegovoj obitelji – zaključuju djevojke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba